Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tusol sirup BIJELI SLJEZ

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Tusol sirup BIJELI SLJEZ

Sastojci 

sluz iz korijena bijelog sljeza

SASTAV

5 ml sirupa sadrži 1,8 g sluzi korijena bijelog sljeza (iz 2,5 g korijena bijelog sljeza - Althaea officinalis) Ostali sastojci: saharoza, voda, etanol. OPREMA Kutija sa bočicom od 180 ml sirupa.

ČUVANJE I ROK VALJANOSTI

Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25 °C, izvan dohvata male djece. Nakon otvaranja, sirup čuvati u hladnjaku.
Rok valjanosti naveden je na pakovanju.
Ne smije se upotrebljavati nakon navedenog datuma.

Primjena

Namjena 

ublažava nadražaj dišnih putova i smiruje kašalj
oblaže sluznice dišnih puteva

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Kašalj je zaštitni refleks, ali i popratna pojava mnogih bolesti. Jak, nadražujući i tvrdokoran kašalj iscrpljuje organizam, pa ga je potrebno smiriti. Tusol sirup od bijelog sljeza je biljni pripravak s učinkom na dišni sustav koji smiruje žestoki i iscrpljujući kašalj, te ublažava nadražaj grla i ždrijela. zbog visokog sadržaja sluzi korijena bijelog sljeza ovaj sirup oblaže sluznicu ždrijela i tako smanjuje njezino isušivanje i nadražaj na kašalj.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Djeca od 1. do 3. godine uzimaju 3 puta na dan po 2,5 ml sirupa. Djeca od 4. do 6. godine 3 puta na dan po 5 ml sirupa. Školska djeca 3 puta na dan po 10 ml sirupa. Odrasli uzimaju 3 puta na dan po 15 ml sirupa. Dozirna žličica ima oznaku za 2,5 i 5 ml. Kako se radi o proizvodu prirodnog porijekla, sadržaj bočice prije upotrebe potrebno je dobro protresti! Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci