Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

UroProstal

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
UroProstal

Sastojci

ekstrakt plodova sabal palme
ekstrakt korijena koprive
vitamin E
cink
ekstrakt rajčice sa 6% likopena
selen

SASTAV

Jedna kapsula sadrži 150 mg ekstrakta plodova sabal palme, 150 mg ekstrakta korijena koprive, 15 mg - TE vitamina E, 7,5 mg cinka, 2 mg ekstrakt rajčice sa 6% likopena, 35 µg selena.

OPREMA

Kutija sa 30 kapsula.

ČUVANJE I ROK VALJANOSTI

Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturu do 25°C, izvan dohvata male djece.

Primjena

Namjena 

za poboljšanje funkcije prostate i mokraćnih putova

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Upalni procesi muške spolne žlijezde prostate i njeno povećanje jedan su od najčešćih zdravstvenih problema muškaraca srednjih godina. Naime, sa starenjem i hormonalnim promjenama ta žlijezda raste, tako da iza 50. godine čak 80% muškaraca ima dobroćudno povećanje ili adenom prostate. Simptomi koji se tada javljaju su učestalo mokrenje, oslabljen ili isprekidan mlaz mokraće, naprezanje kod mokrenja, nepotpuno pražnjenje mjehura ili pak potpuni prekid mokrenja. Budući da su simptomi koji se javljaju kod dobroćudnog povećanja prostate iznimno neugodni i uzrokuju probleme u svakodnevnom životu bitno je na vrijeme započeti sa liječenjem. Proizvodi koji sadrže pažljivo odabrane biljne estrakte od pamtivijeka se koriste za ublažavanje takvih tegoba. Suvremene znanstvene spoznaje pokazale su da plod sabal palme i korijen koprive učinkovito ublažavaju simptome dobroćudnog povećanja prostate, smanjujući potrebu za učestalim i noćnim mokrenjem te potičući protok urina. Sabal palma jača strukturu samog mjehura, dok kopriva dodatno smanjuje količinu urina koji zaostaje u mokraćnom mjehuru te onemogućava rast bakterija, čime povoljno djeluje na smetnje mokrenja. UroProstal kapsule sadrže ekstrakt plodova sabal palme i ekstrakt korijena koprive koji pomažu normalizaciji mokrenja. Ovi ekstrakti zajedničkim djelovanjem učinkovito ublažavaju simptome dobroćudnog povećanja prostate, smanjujući učestalo, bolno i otežano mokrenje. Dodatak vitamina E, likopena i selena, kao snažnih antioksidanasa, doprinosi zaštiti mokraćnog i spolnog sustava.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Uzima se 2 puta na dan po 1 kapsula, između obroka. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci