Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Urostat

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Urostat

Sastav

Jedna kapsula sadrži: 100 mg suhog ekstrakta crvene djeteline (Trifolium pratense L.) standardiziranog na 40% izoflavona i 10 mg vitamina E u obliku tokoferol acetata.
Pomoćne tvari: mikrokristalinična celuloza, silicij dioksid, magnezij stearat, želatina, titan dioksid, E172, E127, E132.
Bez šećera, konzervansa i sladila.

Pakiranje

2 blistera s po 15 kapsula, u kutiji.

Način i mjesto izdavanja

Izdaje se bez liječničkog recepta u ljekarnama i drogerijama.

Rok valjanosti

2 godine.

Napomena

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Način čuvanja

Čuvati dobro zatvoreno na sobnoj temperaturi, na suhom i tamnom mjestu. Čuvati izvan dosega djeci!

Primjena

Kako pomoći kod problema s prostatom?

Uloga je prostate izlučivanje tekućine koja prehranjuje i štiti sjemenu tekućinu. Starenjem (već od 40. godine života) dolazi do promjena na prostati, a često i do njezina povećanja. Povećanje prostate ima za posljedicu povećani pritisak na mokraćnu cijev. To dovodi do tegoba zbog otežanog pražnjenja mokraćnog mjehura – učestalo mokrenje posebice noću, osjećaj sporog i nepotpunog pražnjenja mjehura, isprekidani mlaz mokraće.
Svaki drugi muškarac nakon 60. godine života pati od neke navedene tegobe, a taj se broj povećava sa starosnom dobi. Pridržavanjem zdravog načina života organizam se duže održava vitalnim, a time se dijelom usporava i proces povećavanja prostate.
Prostata je pod kontrolom hormona, te se mnoge tegobe povezuju s neravnotežom u metabolizmu hormona. Pri ublažavanju navedenih tegoba, studije su pokazale učinkovitost izoflavona tj. fitohormona, posebice izoflavona crvene djeteline (Trifolium pratense L).

Zašto izoflavoni crvene djeteline?

Izoflavoni crvene djeteline su hormonima slični spojevi biljnoga porijekla. Zbog te sličnosti blagotvorno djeluju na regulaciju, proizvodnju i aktivnost spolnih hormona koji imaju ulogu kod povećavanja prostate, kao i na sustav enzima koji sudjeluju u metabolizmu prostate. Izoflavoni učinkovito pomažu kod tegoba i poremećaja mokrenja uzrokovanih povećanjem prostate, a povoljno utječu i na očuvanje spolne funkcije muškaraca.
UROSTAT kapsule su prirodni proizvod na osnovi izoflavona dobivenih upravo iz crvene djeteline, a sadrže čak 40 mg čistih izoflavona u jednoj kapsuli.

Komu su namjenjene Vitalia UROSTAT kapsule?

Namijenjene su svim muškarcima, naročito nakon četrdesete godine života kao prirodna i učinkovita pomoć kod očuvanja i poboljšanja funkcije prostate i mokraćnih putova. UROSTAT kapsule sadrže i vitamin E koji dodatno štiti stanice od oštećenja uzrokovanih oksidativnim procesima te pridonosi održavanju njihova integriteta i boljoj funkciji.

Doziranje

Kako ispravno koristiti Vitalia UROSTAT kapsule?

- Preporučuje se uzimanje jedne kapsule na dan.
- Jedno originalno pakiranje dovoljno je za 30 dana primjene.

 

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci