Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Valsed

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Valsed

Sastojci 

ekstrakt korijena odoljena s najmanje 0,8% valerenske kiseline
ekstrakt pasiflore s najmanje 3,5% ukupnih flavonoida

SASTAV

Jedna tableta sadrži 145 mg ekstrakta korijena odoljena (Valeriana officinalis) s najmanje 0,8% valerenske kiseline, 145 mg ekstrakta pasiflore (Passiflora incarnata) s najmanje 3,5% ukupnih flavonoida.

OPREMA

Kutija sa 40 tableta u blisterima.

ČUVANJE I ROK VALJANOSTI

Čuvati na suhom i tamnom mjstu, pri temperaturi do 25°C, izvan dohvata male djece.

Primjena

Namjena 

za opuštanje i bolji san

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Osjećaj napetosti, nemira, tjeskobe čak i razdražljivosti postali su svakodnevna pojava. Stalno smo izloženi različitim pritiscima, nerazumjevanju okoline, neželjenim sukobima, gubicima i krizama. Strah, umor, nesanica, znojenje, pad koncentracije, nemir u srcu, problemi s probavom - posljedice su koje mogu imati značajan utjecaj na naše zdravlje. Ekstrakti ljekovitih biljaka mogu pomoći u smirenju i ublažavanju spomenutih tegoba. Valsed tablete sadrže standardizirane ekstrakte korijena valerijane i pasiflore koji omogućuju miran, kvalitetan i prirodan san te smanjuju svakodnevni stres i napetost. Ekstrakti odoljena ili valerijane s razlogom se vrlo često koriste. Valerijana ublažava nervozu i napetost, smanjuje grčeve u želucu i crijevima, pomaže kod smanjene koncentracije i lošeg pamćenja, kao i znojenja i ubrzanog lupanja srca. Uvelike utječe na dobar san, uz nju se lakše i brže zaspi, a smanjuje se i buđenje tijekom noći. To je djelovanje potvrđeno brojnim ispitivanjima. Valerijana ublažava umor i psihičku iscrpljenost te uravnotežuje živčani sustav. Pasiflori je danas priznato umirujuće djelovanje na središnji živčani sustav, a znanstveno je potvrđena njezina primjena u stanjima stresa, nervoze, uznemirenosti, napetosti i razdražljivosti te pri poremećajima spavanja i ubrzanom radu srca koje je psihogenog uzroka. Nema ničeg toliko okepljujućeg poput prirodnog i zdravog sna koji čudesno osvježava cijeli organizam - prema statistici 15-20 % ukupne populacije ima problema sa spavanjem. Problemi sa spavanjem, isprekidan ili nemiran san, čovjeka čine manje sposobnim za dnevne obveze. Pasiflora, kao prirodan odabir, postaje nezamjenjiva upravo kod nesanica. Za razliku od sintetičkih preparata za spavanje koji izazivaju omamljenost, pasiflora izaziva san koji se ne razlikuje od prirodnog. Valsed tablete ne izazivaju navikavanje. Osim toga, one nemaju negativan utjecaj na budnost, prisebnost i koncentraciju sljedećeg jutra, nakon buđenja. Mogu se koristiti po potrebi i tijekom dana za smirenje i ublažavanje stresa.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Odrasli uzimaju 1 tabletu na dan.
Za bolji san uzeti 1-2 sata prije odlaska na spavanje.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci