Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Venal

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Venal

Sastav

Aesculus hippocastanum L.) s 20 % escina, 15 mg suhog ekstrakta ginka (Ginkgo biloba) s 24 % ginkoflavonglikozida i 6 % terpenolaktona i 10 mg rutina.
Pomoćne tvari: mikrokristalinićna celuloza, silicijev dioksid, magnezijev stearat, talk, želatina, titanijev dioksid, E 172, E 127, E 132.

Pakiranje

2 blistera po 15 kapsula u kutiji.

Način i mjesto izdavanja

Izdaje se bez liječničkog recepta u ljekarnama i drogerijama.

Rok valjanosti

2 godine.

Način čuvanja

Čuvati dobro zatvoreno na sobnoj temperaturi, na suhom i tamnom mjestu. Čuvati izvan dohvata djece!

Primjena

Na koji način djeluju Vitalia Venal kapsule?

Preduvjet za nastanak poremećaja venske cirkulacije često je urožen, ali važnu ulogu imaju i svakodnevno dugotrajno stajanje ili sjedenje, povećana tjelesna masa i trudnoća. Umorne i teške noge, grčevi u listovima, bolovi u nogama, otečenost te pojava mrežice vidljivih kapilara najčešće upućuje na probleme s proširenim venama. Ima ih čak polovina žena i svaki četvrti mušarac.
Dokazano je da ekstrakt divljeg kestena sa smjesom saponima poznatih pod imenom escin potiče protok krvi u venama, ojačava stijenke vena i kapilara, smanjuje otečenost i djeluje protuupalno.
Ekstrakt ginka poboljšava protok krvi i opskrbu stanica kisikom, smanjuje mogućnost nastanka ugruška te štiti krvne žile od oštećenja.
Rutin poboljšava otpornost kapilara.
Venal kapsule jedinstvena su kombinacija prirodnih sastojaka koji pomažu u očuvanju zdravih vena, smanjuju tegobe i moguće komplikacije uzrokovane bolesnim venama i poremećajima venske cirkulacije.

Komu su namijenjene Vitalia Venal kapsule?

Venal kapsule namijenjene su osobama s poremećenom ili slabom venskom cirkulacijom za prevenciju i smanjenje tećine, bolova, grčeva i otečenosti nogu. Posebno se preporučuju ako posao zahtijeva dugotrajno stajanje ili sjedenje, pri povećanoj tjelesnoj masi, zatim pri pojavi vidljivih kapilara i hemoroida.

Doziranje

Kako ispravno koristiti Vitalia Venal kapsule?

Preporučuje se uzimanje 1 - 2 kapsule na dan ili prema preporuci liječnika.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci