Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Altaflora

Opis

Osnovna prednost Altaflora elektrolita je činjenica da i vrećice i kapsule sadrže kombinaciju flore («dobrih bakterija») i elektrolita koji su neophodni u slučajevima proljeva.

Također je karakteristično i to da Altaflora elektroliti sadrže bakterije koje su dobre i za debelo i tanko crijevo.

Vrećice sadrže liofilizirane bakterije koje su dobre za tanko crijevo - Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Rhamnosus, ali sadrži i liofilizirane bakterije dobre za debelo crijevo - Streptococcous Thermophilus. Još jedna važna činjenica za Altaflora vrećice je da sadrže prebiotik - inulin koji hrani dobre bakterije.

Današnje studije pokazuju da se za vrijeme proljeva ne gube samo elektroliti (soli) nego i dobre bakterije koje žive u crijevima, poznatije kao flora. Stoga nije dovoljno uzimati preparate koji sadrže samo elektrolite, nego one koji sadrže floru i elektrolite. A upravo Altaflora elektroliti sadrže i elektrolite i «dobre bakterije».

Floru čine sićušni mikroorganizmi koji žive u našem probavnom traktu. Probiotik je dodatak prehrani koji sadrži žive mikrobe koji koriste za osnaženje i izgradnju naše prirodne flore.

Probiotik je potreban za održavanje ravnoteže probavne flore jer se osim dobrih bakterija u našem probavnom traktu nalaze i patogene bakterije, virusi, gljivice, protozoe koji su uzročnici raznih bolesti.

Altafora elektroliti iz Altacare laboratorija su prvi prepoznali potrebu za izgradnjom dobre flore i nadoknadom elektrolite te su stoga i prvi izbor kod proljeva i dehidracije.

Vrećice sadrže laktobacile koji su lako topivi i ugodnog okusa vanilije. Altaflora elektroliti se također mogu uzimati u slučajevima loše ishrane, stresa, starenja, peristaltičkih poremećaja koji izazivaju plinove, nadutost, zatvor i gastro enteritise.

Naš probavni sustav je naseljen milijardama mikroorganizama koji su prijeko potrebni za očuvanje ravnoteže naše crijevne flore, ali i zdravlja cijelog organizma. Oni zauzimaju površinu i šupljine probavnog trakta stvarajući dobru floru. Ta flora pomaže u probavljanju i apsorpciji hrane, pomaže imunološkom sustavu, detoksicira otrovne spojeve, sudjeluje u sintezi esencijalnih vitamina, osnažuje i izgrađuje prirodnu floru, održava ravnotežu s lošim bakterijama koje se također nalaze u našem probavnom traktu...

Održavanje ravnoteže «dobre flore» i «loše flore» je vrlo važno za naše zdravlje jer je patogena flora - patogene bakterije, virusi, gljivice, protozoe odgovorna za srčane bolesti, alergije, astmu, kožna oboljenja, pretilost, digestivne probleme, infekcije urinarnog trakta, neke vrste karcinoma i drugih kroničnih bolesti. Upravo zbog toga su probiotici, dodatak prehrani koji sadrži «dobre bakterije» koje osnažuju i izgrađuju prirodnu floru, neophodni za zdravlje.

Altaflora elektroliti iz Altacare laboratorija će zaustaviti rast i širenje loše flore u probavnom sustavu u slučajevima proljeva, trovanja hranom i dehidracije i tako ponovno vratiti izgubljenu ravnotežu koja znači ozdravljenje.

Druga važna uloga crijevne flore je da zaustavi vrste koje mogu spriječiti kolonizaciju dobrih bakterija u probavnom traktu - to se naziva efekt barijere. Ta barijera štiti ljude od invazije loših bakterija kao i od toga da loše bakterije( koje također žive u našem probavnom sustavu) , ne razmnože u većem broju od podnošljivog niti na onim mjestima u probavnom traktu gdje ne pripadaju (gdje nije njihovo prirodno stanište). Možemo ukratko reći, da se ne šire prema gornjem dijelu probavnog sustava. Kada se flora ne obnovi, stomak je napuhnut.

Altaflora elektroliti neće samo osigurati dobru crijevnu floru već će nadoknaditi i elektrolite - Mg, K, NaCl...

Mišićno tkivo i neuroni su pokretačka tkiva u tijelu. A oni su aktivni uz pomoć elektrolita. Bez potrebne doze tih ključnih elektrolita, poremećaji poput dehidracije ili pretjerane hidratacije mogu dovesti do srčanih i neuroloških komplikacija.

Altaflora elektroliti će vodu u tijelu obnoviti potrebnom količinom elektrolita koja se gubi uslijed dehidracije uzrokovane vježbanjem, proljevom, povraćanjem, trovanjem, izgladnjivanjem...

Čak i sportaši koji treniraju u ekstremnim uvjetima, npr. višesatni maraton, riskiraju hiponatrijemiju koja može nastati pretjeranim konzumiranjem vode, ukoliko ne uzimaju elektrolite.

Primjena

Važno je podržati svakodnevnu primjenu probiotika jer milijarde bakterija u našim crijevima svakodnevno održavaju krhku ravnotežu s patogenim bakterijama, virusima, gljivicama i protozoama nedopuštajući njihov nekontrolirani rast. Ovi patogeni spojevi mogu uzrokovati ili pridonositi nastanku digestivnih problema, infekcija urinarnog trakta, pretilost, kožne bolesti, astmu, alergije, srčane bolesti, neke vrste karcinoma, Alzheimerovu bolest.

Upravo zbog svega ovoga dnevna upotreba probiotika može biti dobra prevencija(nepravilna prehrana s puno rafiniranih šećera I procesuirane hrane, stres,starenje...) ali i neophodna terapija nakon poremećaja (proljevi, enteritisi, zatvor, napuhnutost, upotreba antibiotika, poremećaji peristaltike, starenje...) za vraćanje narušene ravnoteže crijevne flore.

Doziranje

Altaflora elektroliti proizvedeni u Francuskoj dostupni su u vrećicama (prah) i kapsulama; istovremeno obnavljaju floru i nadoknađuju elektrolite. Altaflora elektroliti su nova generacija probiotika koji prepisuju liječnici diljem svijeta.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci