Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Biotin®

Opis
Biotin®

Namjena

za bolju prehranu mekih i lomljivih noktiju
kod prhutanja kože i vlasišta
kod pojačanog ispadanja kose

Sastojci 

biotin

SASTAV

Jedna tableta sadrži: 150 µg biotina.

OPREMA

Kutija sa 30 tableta u blisteru.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Rok valjanosti naveden je na kutiji.

Primjena

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Biotin je vitamin B skupine koji igra važnu ulogu u složenim metaboličkim procesima kože i njenih nastavaka kose i noktiju. Podržava stvaranje keratina, rožnatog materijala koji je sastavni dio kose i noktiju. Time specifično sudjeluje u njihovoj izgradnji i održavanju. Biotin naime povećava čvrstoću noktiju i sprječava njihovu lomljivost i cijepanje.
Nadalje, biotin pokazuje povoljne učinke kod sitnog ljuskanja i prhutanja kože, seboreje vlasišta te kod ragada u kutovima ustiju.
Biotin® se posebno preporučuje trudnicama i dojiljama, jer je majčino mlijeko siromašno biotinom i često se događa da potrebe dojenčadi za biotinom nisu zadovoljene.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Preporučuje se uzimati 1 tabletu ujutro natašte i 1 tabletu navečer prije spavanja tijekom 3-4 mjeseca.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci