Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Brusnica čaj

Opis
Brusnica čaj

Pakiranje

50 g

100 % čista brusnica

Posebnost Encianovog čaja od brusnice je da je napravljen od čiste brusnice koja se prirodnim putem suši te služi za proizvodnju čaja. Prema tome ovaj čaj ne sadrži nikakve dodatke, čime je očuvana izvanredna snaga ove izvanredne biljke. Ako se brusnica uzima u obliku čaja povoljno djeluje i na uništavanje bakterije Helicobacter pylori, koja je čest uzročnik čira na želucu. Osim toga, brusnice uništavaju i bakterije koje su naseljene u ustima i koje inače vremenom dovode do raznih bolesti zuba i zubnog mesa.

Primjena

Čaj od brusnice (Vaccinum macrocarpon) tradicionalno se koristi kao dodatak prehrani za očuvanje zdravlja urinarnih organa. Svakodnevna upotreba čaja od brusnice preporuča se kod upale mokraćnih puteva, budući da flavonoidi iz brusnica- zahvaljujući posebnim receptorima- imaju posebno antibakterijsko djelovanje upravo u tom dijelu tijela, tako da prevenira nastanak mokraćnih infekcija, a ako su infekcije već prisutne značajno može sniziti broj bakterija u urinu.

 

Doziranje

Jednu čajnu žličicu (3g) čaja preliti s 2 dcl vruće vode i ostaviti da odstoji 5 minuta. Zasladiti po želji.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci