Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Calcium 600®

Opis
Calcium 600®

Namjena

kod smanjenog unosa kalcija hranom
u prevenciji osteoporoze
kod alergija

Sastojci

visokodozirani kalcij

SASTAV

Jedna šumeća tableta sadrži 600 mg kalcija.

OPREMA

Kutija sa 20 šumećih tableta u 2 tube.
Tuba sa 10 šumećih tableta.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi do 25° C.

UPOZORENJE

Držati izvan dohvata djece.

Primjena

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Kalcij je bioelement neophodan za brojne tjelesne funkcije. Posebno je značajan za strukturnu čvrstoću kostiju i zubi, snagu mišića, dobro funkcioniranje živčanog sustava, stabilnost svih stanica, pa i za zgrušavanje krvi.
Poznato je da je kalcij koristan i kao dodatna pomoć kod alergijskih stanja. Hranom bi trebalo svaki dan u tijelo unositi između 800-1200 mg kalcija. međutim, utvrđeno je da prosječno unošenje kalcija iznosi samo 500-700 mg na dan.
U starosti se dodatno smanjuje iskorištavanje kalcija.
Djeci je tijekom rasta potrebno 600-800 mg, a mladeži čak 1200 mg kalcija na dan, kako bi se kosti i zubi kod njih dobro razvijali te ostali čvrsti i zdravi.
Potreba za kalcijem izrazito je povišena u trudnoći i za vrijeme dojenja, u starosti kod cijeljenja kosti i osteoporoze.
Uvijek kada je unos kalcija manji od uobičajenih potreba, on se mora nadoknađivati iz svog rezervoara - kostiju. Zbog toga se smanjuje količina koštane supstancije, kosti postaju porozne i lako lomljive.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Popiti jednu šumeću tabletu na dan, otopljenu u 2 dl vode.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci