Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Digest formula

Opis
Digest formula

Sastojci 

lipaza
amilaza
proteaza

SASTAV

Jedna tableta sadrži 27,5 mg lipaze (iz Aspregillus oryzae), 19 mg amilaze (iz Aspergillus oryzae), 5 mg proteaze (iz Carica papaya).

OPREMA

Kutija sa 40 tableta u blisterima.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

Izdaje se bez recepta u ljekarnama i drogerijama.

ČUVANJE I ROK VALJANOSTI

Čuvati na suhom i tamnom mjstu, pri temperaturi do 25°C, izvan dohvata male djece.

Rok valjanosti naveden je na pakovanju. Ne smije se upotrebljavati nakon navedenog datuma.

Primjena

Namjena 

za poboljšanje probave - digestiv

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Zdrava probava je osnova zdravlja. Skoro da nema čovjeka koji nema povremene probavne poremećaje poput mučnine, osjećaja težine u želucu, nadutosti, proljeva i zatvora. Probavni enzimi su nezamjenjivi u složenim procesima razgradnje hrane u želucu i crijevima. Uslijed slabe aktivnosti ili nedovoljnog lučenja enzima te konzumiranja masne i teško probavljive hrane dolazi do nadutosti, podrigivanja i osjećaja težine u želucu. Problemi nedostatne i nepotpune prehrane javljaju se i u mlađoj i u starijoj životnoj dobi. Starenjem se proces lučenja enzima usporava, a izlučene količine bitno su smanjene. Zbog toga se hrana ne probavlja dovoljno brzo te dolazi do njenog truljenja, uz pojavu mučnine, nadutosti, podrigivanja, zatvora ili proljeva.
Digest formula osigurava probavne enzime koji djelotvorno nadomještaju njihovu nedostatnost u organizmu. Svaki je enzim u proizvodu Digest formula specifičan: lipaza razgrađuje masti, amilaza ugljikohidrate, a proteaza proteine. Enzimi su otporni na želučanu kiselinu, a aktivni u tankom crijevu. Tablete su ugodnog pepermint okusa, a mogu se žvakati ili popiti s vodom. Sadrže umjetno sladilo te su pogodne i za dijabetičare.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Odrasli uzimaju 1 do 2 tablete , 1 do 3 puta na dan, uz obrok. Tablete se mogu sažvakati ili popiti s vodom. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci