Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Digestin®

Opis
Digestin®

Sastojci 

bromelain iz plodova ananasa, papain iz papaje, celulaza, laktofermenti iz jogurta

SASTAV

Jedna tableta sadrži: 199 mg praha jogurta, 24 mg praha papaje s papainom, 20 mg laktaze, 12,6 mg praha ananasa, 12 mg bromelaina, 12 mg celulaze.

OPREMA

Kutija sa 20 tableta u blisterima.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi do 25° C.

UPOZORENJE

Trudnice i dojilje trebaju zatražiti savjet liječnika prilikom primjene bilo kojeg proizvoda. Čuvati izvan dohvata djece.

ROK VALJANOSTI

Naveden je na kutiji.

Primjena

Namjena 

prirodni enzimski kompleks za bolju probavu
kod osjećaja težine u želucu i crijevima
kod nadutosti u želucu i crijevima

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

U suvremenoj prehrani često nedostaje dovoljno svježe sirove hrane. Takva prehrana ne sadrži dovoljno prirodnih enzima. Time se stvaraju uvjeti za niz probavnih smetnji kao što su mučnina u želucu, osjećaj nadutosti, podrigivanje i druge gastrointestinalne tegobe.
Početak probavnih procesa može se potaknuti dodavanjem enzima. To je osobito važno kod ljudi koji premalo žvaču i kod kojih je poremećena početna probava hrane. Nadalje, to pomaže i starijim ljudima kod kojih se enzimi zakašnjelo i usporeno luče, što usporava probavu hrane te dovodi do nadutosti i podrigivanja.
Kao pomoć probavi osobito su dragocjeni enzimi papain i bromelain. Papain djeluje i u kiselom i u alkalnom području. Zajedno s bromelainom, laktazom i biljnim lipazama, proteazama, amilazama i celulazom djeluje u želucu i u crijevima. Time se zaustavljaju procesi truljenja, sprečavaju neugodno nadimanje i podrigivanje.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Digestin® je najbolje uzimati neposredno prije ili tijekom jela. Uzima se 1 - 2 tablete uz svaki glavni obrok. Digestin® se može uzimati sve dok se probava ne normalizira, a nakon toga se uzima prema potrebi.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci