Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Glukozamin sulfat 500 kapsule

Opis
Glukozamin sulfat 500 kapsule

Sastojci 

glukozamin sulfat

SASTAV

Jedna kapsula sadrži 500 mg glukozamin sulfata.

OPREMA

Kutija sa 30 kapsula u blisterima.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi do 25˚ C.

ROK VALJANOSTI

Naveden je na kutiji.

Primjena

Namjena 

za kosti i zglobove
kod degenerativnih promjena zglobova
kod ozljeda hrskavice i sportskih ozljeda
kod otežane pokretljivosti, bolova i zakočenosti zglobova

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Funkcija zglobnih struktura našeg tijela ovisi o stanju hrskavica, tetiva, ligamenata te zglobne tekućine. S godinama te se strukture neizbježno troše, jer neprestanim kretnjama te sve manjom mogućnošću obnavljanja, dolazi do njihova propadanja uz pojavu bolova i otežane pokretljivosti. Glukozamin sulfat je sastavni dio proteoglikana koji izgrađuju brojna tkiva i organe ljudskog tijela kao što su kosti, hrskavica, tetive, ligamenti, koža, stanične membrane...
Glukozamin sulfat se prirodno sintetizira u organizmu, a osobito velike koncentracije glukozamina pronađene su u zglobnoj hrskavici u kojoj on poticajno djeluje na proizvodnju proteoglikana te time i na stvaranje hrskavice.
Nadalje je kao sastavni dio zglobne tekućine glukozamin sulfat neophodan za podmazivanje zglobova te smanjenje opterećenja kojima su oni izloženi. Sposobnost organizma da stvara glukozamin s godinama se smanjuje, što se neposredno povezuje s povećanom sklonošću različitim mehaničkim povredama zglobnih struktura te njihovim degenerativnim promjenama.
Stoga se u tim slučajevima preporučuje Glukozamin sulfat 500 kapsule dodavati svakodnevnoj prehrani kod tegoba uvjetovanih ozljedama i degenerativnim promjenama zglobova.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Uzima se 3 puta na dan po 1 kapsula uz jelo.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci