Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kondroin forteTM tablete

Opis
Kondroin forteTM  tablete

Sastojci 

jače dozirani kondroitin sulfat iz hrskavice morskog psa, glukozamin sulfat

SASTAV

Jedna tableta sadrži 500 mg glukozamin sulfata i 200 mg kondroitin sulfata iz hrskavice morskog psa.

OPREMA

Kutija sa 40 tableta u blisterima.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi do 25˚ C.

ROK VALJANOSTI

Naveden je na kutiji.

Primjena

Namjena 

za kosti i zglobove
kod degenerativnih i reumatskih promjena zglobova
kod otežane pokretljivosti, bolova i zakočenosti zglobova
za oporavak zglobova i zglobnih struktura nakon sportskih i drugih ozljeda i trauma

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Funkcija zglobnih struktura našeg tijela ovisi o stanju hrskavica, tetiva, ligamenata te zglobne tekućine. S godinama te se strukture neizbježno troše, jer neprestanim kretnjama te sve manjom mogućnošću obnavljanja, dolazi do njihova propadanja uz pojavu bolova i otežanu pokretljivost. Kondroitin sulfat je prirodna tvar koja je naročito bogato zastupljena u zglobnoj hrskavici. Ta složena molekula neutralizira učinak enzima koji oštećuju hrskavicu, te omogućuje dotok vode i hranjivih tvari u njene stanice, kondrocite. Prirodna sinteza kondroitina u stanicama hrskavice sa starošću se smanjuje, pa su time zglobne strukture u starijoj dobi podložne bržem propadanju.
Glukozamin sulfat kao biološka izgradna tvar nalazi se u brojnim tjelesnim tkivima kao što su: veziva, tetive, ligamenti, zglobna tekućina, hrskavice, kosti, stanične membrane. Ima ga i u očima, arterijama i srčanim zaliscima. Kao sastavni element zglobne tekućine neophodan je za podmazivanje zglobova i ublažavanje opterećenja kojima su zglobovi izloženi. Sposobnost tijela da sintetizira glukozamin s godinama se također bitno smanjuje. Znanstveno je potvrđeno da je istovremenom primjenom kondroitina i glukozamina moguće znatno poboljšati oporavak zglobnih struktura te ublažiti bolna stanja uzrokovana njihovim propadanjem.
Zbog toga je primjena Kondroin forteTM tableta kao dijetetskog dodatka svakodnevnoj prehrani opravdana kod promjena na zglobovima uvjetovanih starenjem, kod osteoartritisa te sportskih ozljeda.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Uzima se 2 puta na dan po 1 tableta uz jelo. Prema preporuci liječnika, dnevna doza se može povećati.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci