Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kondroin plus® kapsule

Opis
Kondroin plus® kapsule

Sastojci 

kondroitin sulfat iz hrskavice morskog psa, glukozamin sulfat

SASTAV

Jedna kapsula sadrži 100 mg kondroitin sulfata iz hrskavice morskog psa i 250 mg glukozamin sulfata.

OPREMA

Kutija sa 30 kapsula u blisterima.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu na temperaturi do 25˚ C.

ROK VALJANOSTI

Naveden je na kutiji.

Primjena

Namjena 

za kosti i zglobove
kod degenerativnih i reumatskih promjena zglobova
kod otežane pokretljivosti, bolova i zakočenosti zglobova
za oporavak zglobova i zglobnih struktura nakon sportskih i drugih ozljeda i trauma

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Funkcija zglobnih struktura našeg tijela ovisi o stanju hrskavica, tetiva, ligamenata te zglobne tekućine. S godinama te se strukture neizbježno troše, jer neprestanim kretnjama te sve manjom mogućnošću obnavljanja, dolazi do njihova propadanja uz pojavu bolova i otežanu pokretljivost. Kondroitin sulfat je prirodna tvar koja je naročito bogato zastupljena u zglobnoj hrskavici.
Ta složena molekula neutralizira učinak enzima koji oštećuju hrskavicu, te omogućuje dotok vode i hranjivih tvari u njene stanice, kondrocite. Prirodna sinteza kondroitina u stanicama hrskavice sa staročću se smanjuje, pa su time zglobne strukture u starijoj dobi podložne bržem propadanju. Glukozamin sulfat kao biološka izgradna tvar nalazi se u brojnim tjelesnim tkivima kao što su: veziva, tetive, ligamenti, zglobne tekućine, hrskavice, kosti, stanične membrane. Ima je i u arterijama, očima i srčanim zaliscima. Kao sastavni element zglobne tekućine neophodna je za podmazivanje zglobova i ublažavanje opterećenja kojima su zglobovi izloženi. Sposobnost tijela da sintetizira glukozamin s godinama se također bitno smanjuje.
Znanstveno je potvrđeno da je istovremenom primjenom kondroitina i glukozamina moguće znatno poboljšati oporavak zglobnih struktura te ublažiti bolna stanja urzokovana njihovim propadanjem. Zbog toga je primjena Kondroin plus® kapsula kao dijetetskog dodatka svakodnevnoj prehrani opravdana kod promjena na zglobovima uvjetovanih starenjem, artritisa i artroza, te sportskih povreda.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Kondroin plus® kapsule uzimaju se 3 puta na dan po 1 kapsula uz jelo.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci