Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Koprivit® perle

Opis
Koprivit®  perle

Sastojci 

ulje sjemenki koprive, ulje bundeve, ulje pšenične klice, tokoferol kompleks

SASTAV

Jedna perla sadrži: 10 mg ulja sjemenki koprive, 110 mg ulja bundeve, 27,5 mg ulja pšenične klice i 12,5 mg prirodnog tokoferol kompleksa.

OPREMA

Kutija sa 40 mekih želatinskih perli u blisterima.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi do 25˚ C.

ROK VALJANOSTI

Naveden je na kutiji.

Primjena

Namjena 

kod učestalog, otežanog i nedovoljnog mokrenja
potiče vitalnost i tonizira mokraćne putove

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Već nakon 40. godine kod većeg broja muškaraca dolazi do postupne hipertrofije prostate, ali se smetnje mokrenja javljaju tek desetak godina kasnije. Posljedice hipertrofije prostate su otežano, često i nedovoljno mokrenje. Tim problemom pogođeno je čak 80% muškaraca poslije 60. godine života. Povećana staračka prostata pritišće i suzuje mokraćnu cijev na njenu izlazu iz mjehura i remeti pražnjenje mokraće, ali i spolne funkcije same prostate. Opetovano zadržavanje mokraće u mokraćnom mjehuru pridonosi nastanku upale te nepovoljno djeluje na mokraćne kanale i funkcije bubrega. Smetnje i poremećaji mokrenja učestalo se javljaju i kod žena zrele i starije dobi, a uzroci mogu biti različiti. Većinom se radi o slabosti mjehura koja stvara sliku tzv. “nadražajnog mjehura”. Upravo je zbog toga pravovremena prevencija od presudne važnosti. To znači da već prvim znakovima smetnji mokrenja treba posvetiti punu pozornost. Koprivit® perle sadrže ulje koprivinog i bundevinog sjemena te koncentrat tokoferola iz ulja pšeničnih klica. Sjemenke koprive i bundeve bogate su fitosterolima i biostimulatorima koji toniziraju muskulaturu mokraćnog mjehura i opuštaju zgrčeni prstenasti mišić na njegovu izlazu. Također imaju i poticajni, tonizirajući učinak na čitav organizam. Prirodni tokoferoli, često spominjani kao “vitamini plodnosti” imaju antioksidativno djelovanje i zaštićuju stanice i njihove membrane od oksidativnog oštećenja, te pridonose održavanju njihova integriteta i njihovoj boljoj funkciji. Stoga se ta kombinacija prirodnih supstancija preporučuje osobama s problemima prostate i smetnjama mokrenja.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Koprivit® perle uzimaju se po 2 perle ujutro na tašte i 3 perle navečer prije spavanja.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci