Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

LactoBiotic kapsule

Opis
LactoBiotic kapsule

Sastojci

Lactobacillus acidophilus; LA-5®
Bifidobacterium, BB-12®

SASTAV

Jedna kapsula sadrži ne manje od 3x109 živih bakterija Lactobacillus acidophilus, LA-5® i Bifidobacterium, BB-12®.

OPREMA

Kutija sa 20 kapsula.

ČUVANJE I ROK VALJANOSTI

Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25°C, izvan dohvata male djece

Primjena

Namjena

za oporavak crijevne mikroflore

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

U probavnom sustavu, većinom u crijevu prirodno se nalazi 400-500 vrsta mikroorganizama koji čine crijevnu mikrofloru. Prirodna crijevna mikroflora važna je za održavanje funkcije crijevne sluznice te za obranu od alergena i patogenih mikroorganizama (tzv. \"loših bakterija\") koji uzrokuju različite bolesti. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije probiotici su živi mikroorganizmi koji primijenjeni u primjerenoj količini imaju povoljne učinke na zdravlje čovjeka. Probiotici, kao \"dobre bakterije\" koje unosimo u naš organizam pomažu u uspostavljanju ravnoteže između \"dobrih\" i \"loših\" bakterija. Uslijed bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova te pri prekomjernoj konzumaciji alkohola može doći do poremećaja ravnoteže prirodne crijevne mikroflore te smanjenja broja \"dobrih bakterija\". Dosadašnja znanstvena istraživanja potvrđuju da probiotici potpomažu oporavak prirodne crijevne mikroflore. Uzimanje probiotika u obliku dodataka prehrani ima povoljan učinak kod proljeva i konstipacije, alergija, intolerancije laktoza, upala mokraćnog i dišnog sustava, upalne bolesti crijeva, sindroma iritabilnog kolona te ponavljajućih vaginalnih infekcija (upala). Budući da održavaju funkciju crijevne sluznice i čine je otpornom na \"loše bakterije\", jedna od njihovih značajnijih uloga je poboljšavanje imuniteta. Najnovija istraživanja ukuazuju na još neka djelovanja probiotika, kao što su utjecaj na sniženje krvnog tlaka, sniženje razine kolesterola u krvi te prevencija karcinoma debelog crijeva. Najčešće korišteni probiotici su različite vrste roda Bifidobacterium (normalni stanovnici debelog crijeva) i Lactobacillus (normalni stanovnici crijeva i vagine). LactoBiotic je probiotic koji u svom sastavu sadrži mikroorganizme Lactobacillus acidophilus LA-5® i Bifidobacterium BB-12®. Posebnom tehnologijom formulacije proizvoda osigurava se preživljavanje mikroorganizama u probavnom sustavu te njihov siguran transport do tankog crijeva, što omogućuje aktivno djelovanje na pravom mjestu. Posebno napravljena aluminijska tuba jamči stabilnost proizvoda i potreban broj živih mikroorganizama na kraju roka trajanja. Povoljan učinak proizvoda LactoBiotic na ljudski organizam potvrđen je i u kliničkim ispitivanjima. LactoBiotic se preporučuje za prevenciju i liječenje proljeva i konstipacije te održavanje zdravlja probavnog sustava, za poboljšanje imuniteta, kod različith upala, intolerancije laktoze, upalnih bolesti crijeva te ponavljajućih vaginalnih upala. LactoBiotic kapsule su pogodne i za upotrebu kod djece već od 3. godine života.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Djeca od 3. do 6. godine uzimaju 1 kapsulu na dan s dosta tekućine.
Školska djeca 1 do 2 kapsule na dan, a odrasli 1 do 3 kapsule na dan s dosta tekućine.
Kapsule se mogu otvoriti i pomiješati s mlijekom, jogurtom ili mlakim čajem.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci