Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Protektin®

Opis
Protektin®

Sastojci 

omega-6 nezasićene masne kiseline iz ulja boreča, omega-3 nezasićene masne kiseline (EPA, DHA) iz pročišćenog ribljeg ulja, vitamin C, vitamin E, beta-karoten, selen

SASTAV

Jedna kapsula sadrži 150 mg vitamina C, 100 mg ulja boreča (Ol. Boraginis) s najmanje 22% gama-linolenske kiseline (GLA), 100 mg standardiziranih ribljih masnoća sa 18% eikosapentaenske kiseline (EPA) i 12% dokosaheksaenske kiseline (DHA), 45 mg vitamina E, 25 mg 30%-tne suspenzije beta-karotena i 50 µg selena iz kvasca.

OPREMA

Kutija sa 30 kapsula u blisteru.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.

ROK VALJANOSTI

Naveden je na kutiji.

Primjena

Namjena

antioksidansi za zaštitu organizma od djelovanja štetnih tvari iz okoline i hrane
jača vlastite obrambene snage
kod učestalih infekcija

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Protektin® kapsule su koncentrat esencijalnih supstancija koje štite organizam od štetnih vanjskih i unutarnjih utjecaja te jačaju tjelesnu obrambenu sposobnost. Protektin® kapsule sadrže imunoaktivne nezasićene masne kiseline iz omega-3 niza: eikosapentaensku kiselinu (EPA) i dokosaheksaensku kiselinu (DHA) te iz omega-6 niza: gama-linolensku kiselinu (GLA), u međusobno usklađenim omjerima. Protektin® kapsule također sadrže beta-karoten, vitamin C, vitamin E i selen, zaštitnike cjelovitosti tjelesnih stanica. Naime, u današnje su vrijeme one stalno izložene djelovanju štetnih tvari koje se udišu ili unose hranom u tijelo. Eikosapentaenska kiselina (EPA) i dokosaheksaenska (DHA) iz masnog tkiva riba hladnih mora, odnosno omega-3 nezasićene masne kiseline, važan su strukturni element staničnih membrana te utječu na njihova fizičko-kemijska svojstva. Također poboljšavaju viskoznost i protočnost krvi. Zbog svega toga imaju ulogu u povećanju obrambenih sposobnosti organizma. Gama-linolenska kiselina (GLA) je jedna od fiziološki vrlo značajnih supstancija u organizmu čovjeka. Ona je naime preteča prostaglandina, tkivnih hormona odgovornih za održavanje ravnoteže u stanicama i tkivima, ali i za proizvodnju T-limfocita koji su izuzetno važni za obranu organizma. Beta-karoten kao snažan antioksidans neutralizira destruktivne i visoko reaktivne molekule, umanjujući njihove štetne utjecaje. Vitamin C je u vodi topiv vitamin koji kao prirodni antioksidans štiti tijelo od štetnih vanjskih i unutarnjih utjecaja. Vitamin C inhibira stvaranje nitrozamina, spojeva koji mogu nastati u konzerviranoj hrani, a opasni su za organizam. Vitamin E je u ulju topiv vitamin koji štiti lipidne strukture organizma, sprječavajući razaranje esencijalnih nezasićenih masnih kiselina u staničnoj membrani. Selen nadopunjuje djelovanje vitamina E, štiti stanične membrane od oštećenja te ubrzano uklanja teške metale i druge štetne otpadne tvari metabolizma. Beta-karoten, vitamin C, vitamin E i selen snažni su antioksidansi te predstavljaju integralnu zaštitu od slobodnih radikala - visokoreaktivnih supstancija, čija povećana prisutnost može dovesti do oštećenja stanica i razvoja patoloških procesa. Antioksidansi smanjuju oksidativni stres i učinkovito štite stanicu od ubrzanog starenja.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Uzima se 1 kapsula na dan, neovisno o jelu, s nešto tekućine.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci