Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pantexol krema

Opis
Pantexol krema

Sastav

100 g kreme sadržava 5,0 g d-pantenola.

Pakovanje

25 g kreme u tubi, u kutiji.

Svojstva i djelovanje

Koža je pokrov tijela, ali ujedno i najveći organ. Njena je uloga da nas zaštiti od udaraca, trenja, svjetlosti, zračenja i ostalih štetnih utjecaja iz okoline. Koža je ujedno i spremište masti, vode i hranjivih tvari te je njena uloga zaista višestruka i izuzetno važna. Za stvaranje i obnavljanje kože potreban je između ostalog vitamin B5 (pantotenska kiselina). D-pantenol ili dekspantenol, kako ga još zovu, je oblik u kojem se pantotenska kiselina nalazi u prirodi (provitamin). Ulaskom u žive stanice, on se pretvara u pantotensku kiselinu te pomaže regeneraciju kože, zadržava vlagu u koži i sprječava njeno isušivanje.

Način i mjesto izdavanja

Izdaje se bez liječničkog recepta u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama (drogerijama).

Rok valjanosti

Otisnut je na pakiranju.

Primjena

Namjena

Pantexol krema je pogodna za održavanje normalne vlažnosti te zaštitu suhe i oštećene kože. Pospješuje obnavljanje oštećene kože, kod ogrebotina i blažih nadražaja (uzrokovanih suncem, vjetrom, vodom i sl.)
Pogodna je i za primjenu na nepokrivenim dijelovima tijela (lice, vrat) i područjima pokrivenim dlačicama. Preporučuje se i za njegu dječje kože.

Doziranje

Način uporabe

Pantexol krema se primjenjuje lokalno na kožu, 2-3 puta na dan, a po potrebi može i više puta dnevno.
Pantexol kremu nanijeti na kožu u tankom sloju te lagano utrljati rukom.

Kozmetički proizvodi

Što su kozmetički proizvodi?

Kozmetičkim proizvodom se smatra svaka tvar ili pripravak namijenjen za stavljanje u doticaj s različitim dijelovima ljudskog tijela (koža, kosa, nokti, usnice i vanjski spolni organi) ili sa zubima i sluznicom usne šupljine i to isključivo ili pretežito radi njihova čišćenja, parfumiranja, i/ili zaštite i održavanja u dobrom stanju, mijenjanja njihova izgleda i/ili korekcije tjelesnih mirisa.

Sponzorski članci