Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Google prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Buscol dražeje

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Buscol dražeje

Sastav

1 dražeja sadržava 10 mg hioscin butilbromida.
Pomoćne tvari: laktoza, saharoza

Oprema

20 dražeja.

Farmakoterapijska skupina i djelovanje

Hioscin butilbromid (spoj kvarternog amonija) spazmolitik je atropinskog djelovanja. Pripada skupini antikolinergika odnosno antimuskarinskih lijekova. Spazmolitičko djelovanje zbiva se na razini izvršnih glatkomišićnih stanica i autonomnih ganglija mehanizmom blokade kolinergičkih receptora.
U propisanim dozama Buscol opušta glatko mišićje probavnog sustava, žučnih i mokraćnih puteva te ženskih spolnih organa, pa tako smiruje grčeve i popratnu bol.

Lijek se može izdati samo na liječnički recept.

Rok valjanosti

Označen je na ambalaži.
Lijek se ne smije rabiti nakon isteka roka valjanosti!
LIJEK VALJA ČUVATI IZVAN DOSEGA DJECE!

Indikacije

Spazmi i prateća bol zbog hipermotiliteta želuca i crijeva, žučnih i mokraćnih puteva, spastička konstipacija i dismenoreja.

Doziranje i način uporabe

Odraslima se daje po potrebi jedna do dvije dražeje tri do pet puta na dan. Dražeje se moraju progutati cijele. Mogu se uzeti na pun ili prazan želudac.
Djeci u dobi od 6 do 12 godina daje se po potrebi jedna dražeja jedan do tri puta na dan.

Predoziranje

Akutno predoziranje uzrokuje prolazne antikolinergičke učinke na izlučivanje znoja i sline, na akomodaciju oka te srčani rad (suha crvena koža, midrijaza, tahikardija i druge) koji ubrzo nestaju nakon prestanka liječenja.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijekupriloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.