Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Google prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Diglical tablete

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Diglical tablete

Što Diglical® tablete sadrže

Djelatna tvar u Diglical® tabletama je gliklazid.

Jedna Diglical ® tableta sadržava 80 mg gliklazida

Pomoćne tvari su: laktoza hidrat, silicij ev dioksid, koloidni, bezvodni, škrob, prethodno geliran, talk, magnezij ev stearat.

Kako Diglical® tablete izgledaju i sadržaj pakovanja

Diglical tablete su bijele, plosnate, okrugle tablete sa razdjelnom crtom s jedne strane. Diglical® tablete su dostupne u pakovanju od 60 (6x10) tableta u blisteru (PVC/A1), u kutiji.

Kako čuvati Diglical® tablete?

Diglical® tablete morate čuvati izvan dohvata i pogleda djece

Nema posebnih uvjeta čuvanja. Rok valjanosti je označen na kutiji

Diglical® tablete se ne smiju upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakovanju

Način i mjesto izdavanja lijeka

Na recept, u ljekarni.


Preuzmite recept u PDF formatu ovdje

Što su Diglical tablete i za što se koriste?

Djelatna tvar u Diglical® tabletama je gliklazid. To je oralni antidijabetik (lijek za liječenje šećerne bolesti) iz druge generacije sulfonilureje. Diglical® je namijenjen bolesnicima sa šećernom bolešću tipa 2 u kojih se bolest ne može regulirati samo dijetom.

Kako uzimati Diglical® tablete?

Odrasli

Gliklazid se primjenjuje kroz usta. Ukupna dnevna doze kreće se u rasponu 40-320 mg. Dozu će podesiti liječnik individualno prema kliničkom odgovoru bolesnika s početnom dozom od 40-80 mg dnevno (1/2 - 1 tableta) s postepenim povećavanjem doze do postizanja odgovarajuće kontrole glukoze. Jednokratna doza ne smije biti više od 160 mg (2 tablete). Ukoliko su potrebne veće doze, gliklazid treba primijeniti dva puta dnevno uz glavne obroke.

U pretilih bolesnika, koji ne pokazuju adekvatan odgovor na terapiju gliklazidom, liječnik će razmotriti mogućnost uvođenja dodatne terapije.

Starije osobe

Kod starijih osoba posebno je važno da se lijek uzima upravo onako kako je propisao liječnik.

Ako uzmete više Diglical  tableta nego što ste trebali?

Ukoliko ste uzeli više tableta od propisane količine, odmah se obratite liječniku.

Ako ste zaboravite uzeti Diglical tablete

Ako zaboravite uzeti svoju dozu, uzmite slijedeću čim prije te nastavite s pravilnim doziranjem lijeka prema uputi. Nikada ne uzimajte dvije doze lijeka istovremeno.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja u vezi s primjenom Diglical tableta obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijekupriloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.