Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Google prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Diuver tablete 5, 10 mg

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Diuver tablete 5, 10 mg

Što sadrže DIUVER® tablete?

Djelatna tvar DIUVER® tableta je torasemid.

Jedna DIUVER® 5 mg tableta sadrži 5 mg torasemida.

Jedna DIUVER® 10 mg tableta sadrži 10 mg torasemida.

U DIUVER® tabletama su sadržane i slijedeće pomoćne tvari: Laktoza hidrat, Kukuruzni škrob, Natrijev škroboglikolat, vrste A, Silicijev dioksid, koloidni, bezvodni, Magenzijev stearat.

Sadržaj pakovanja

20 (2x10) tableta u blisteru (/PVC/PVDC//A1), u kutiji.

Kako čuvati DIUVER® tablete?

DIUVER® TABLETE MORATE ČUVATI IZVAN DOHVATA I POGLEDA DJECE! Nema posebnih uvjeta čuvanja

DIUVER® tablete se ne smiju upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakovanju.

Način i mjesto izdavanja lijeka

Na recept, u ljekarni.


Preuzmite recept u PDF formatu ovdje

Za što se koriste DIUVER® tablete?

DIUVER® tablete se koriste u liječenju;

• visokoga tlaka (hipertenzije),

• edema koji su uzrokovani srčanim zatajenjem,

• edema koji su uzrokovani bolestima bubrega i jetre

• plućnog edema

Kako uzimati DIUVER® tablete?

Vaš liječnik će odrediti koju dozu DIUVER® tableta ćete uzimati i koliko često. Pridržavajte se uputa Vašeg liječnika i uzimajte ovaj lijek točno onako kako vam je rekao.

Odrasli

LIJEČENJE HIPERTENZIJE (VISOKI TLAK): Preporučena doza je 2.5 mg (1/2 tablete od 5 mg) torasemida jednom dnevno. Prema potrebi doza se može povisiti do 5 mg jednom dnevno. Maksimalni učinak očituje se nakon prosječno 12 tjedana kontinuiranog liječenja.

EDEMI: Uobičajena doza je 5 mg jednom dnevno. Ako je potrebno, doza se postupno može povećavati do 20 mg jednom dnevno. Maksimalna doza u pojedinačnim slučajevima može iznositi do 40 mg torasemida na dan.

Starije osobe

Nema informacija o prilagodbi doze kod starijih bolesnika, pa se zbog nedostatka podataka ne mogu utvrditi opće preporuke o doziranju.

Djeca

Nema iskustava s primjenom torasemida u djece.

Oslabljena funkcija jetre i bubrega

Postoje ograničeni podaci o doziranju kod bolesnika s oslabljenom funkcijom jetre i bubrega. Potreban je oprez kod bolesnika s oštećenom jetrom, zbog mogućnosti od povećanja koncentracija lijeka u krvi.

Način primjene

Tablete trebate uzimati ujutro, bez žvakanja s malom količinom vode.

DIUVER® tableta se uobičajeno koriste u dugotrajnom liječenju sve do nestanka edema.

Što ako ste uzeli previše tableta?

Previše tableta odjedanput može vam naškoditi. U slučaju predoziranja odmah se javite svomu liječniku kako bi Vam odmah mogao pružiti pomoć.

Što ako zaboravite uzeti tabletu?

Ako ste zaboravili uzeti dozu DIUVER® tableta uzmite ju čim se sjetite. Međutim ako je prošlo dosta vremena i blizu je vrijeme za slijedeću dozu, popuštenu dozu ne uzimajte a slijedeću dozu uzmite u uobičajeno vrijeme.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja u vezi s primjenom DIUVER® tableta, obratite se vašem liječniku ili ljekarniku.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijekupriloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.