Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Google prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Estracyt kapsule

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Estracyt kapsule

Sastav

1 kapsula sadržava 140 mg estramustin fosfata u obliku dinatrijske soli. Pomoćne tvari: boje E171 i E172.

Farmaceutski oblik i veličina pakovanja

kapsule; 40 kapsula.

Farmakoterapijska skupina i djelovanje

Estramustin fosfat je jedinstven antitumorski lijek s dvostrukim mehanizmom djelovanja. Estron i estradiol, proizvodi metabolizma estramustin fosfata, pokazuju antigonadotropni učinak s posljedičnim smanjenjem razine testosterona, sličan učinku nakon kirurške kastracije. Estramustin, citotoksični metabolit i njegov daljnji metabolit estromustin imaju antimitotičke učinke u tumorskim stanicama.

Način i mjesto izdavanja

Na recept (samo u ljekarnama i zdravstvenim ustanovama).

Rok valjanosti

Označen je na pakovanju.
Lijek se ne smije rabiti nakon isteka roka valjanosti.
Čuvati pri temperaturi do 25 °C.
LIJEK VALJA ČUVATI IZVAN DOSEGA DJECE!


Preuzmite recept u PDF formatu ovdje

Terapijske indikacije

Uznapredovali stadij karcinoma prostate, posebice u bolesnika s tumorima koji ne reagiraju na hormonsko liječenje, te kao osnova liječenja u bolesnika s prognostičkim pokazateljima koji ukazuju na slab odgovor na hormonsko liječenje.

Doziranje i način uporabe

Raspon doza za oralno liječenje iznosi od 7 do 14 mg/kg tjelesne mase (4 do 8 kapsula) na dan podijeljeno u 2 (ili 3) doze.
Za postizanje doze od najmanje 10 mg/kg preporučuje se započeti s 4 do 6 kapsula na dan.
Kapsule treba popiti s čašom vode najmanje 1 sat prije ili 2 sata nakon jela. Kapsulama se može započeti liječenje, a ako nakon 4 do 6 tjedna nema učinka, liječenje se prekida.

Predoziranje

Iako do sada nema iskustava s predoziranjem, može se očekivati ozbiljnije očitovanje poznatih nuspojava, posebice onih u probavnom sustavu.
U slučaju predoziranja valja isprati želudac i primijeniti simptomatsko liječenje. Još najkraće 6 tjedana nakon predoziranja Estracytom trebalo bi nadzirati pokazatelje hematološke i jetrene funkcije.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijekupriloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.