Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Google prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

ISMN Jadran

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
ISMN Jadran

Što ISMN Jadran tablete sadržavaju

1 tableta sadržava 20 mg odnosno 40 mg izosorbidmononitrata.

Pomoćne tvari: celuloza mikrokristalična; natrijev škroboglikolat, vrst A; silicijev dioksid; magnezijev stearat

Kako ISMN Jadran tablete izgledaju i sadržaj pakovanja

ISMN Jadran 20 tablete

Tableta bijele boje, glatke površine, s jedne strane ima usjek, a s druge utisnuto ISMN 20. Gorkog su okusa i bez mirisa.

ISMN Jadran 40 tablete

Tableta bijele boje, glatke površine, s jedne strane ima usjek, a s druge utisnuto ISMN 40. Gorkog su okusa i bez mirisa.

Kako čuvati ISMN Jadran tablete

ISMN Jadran tablete morate čuvati izvan dohvata i pogleda djece. Čuvati u originalnom pakovanju.

Pakovanje

60 (6x10) tableta u blister (PVC/Al) pakovanju, u kutiji.

Način i mjesto izdavanja lijeka

Na recept, u ljekarni.


Preuzmite recept u PDF formatu ovdje

Što su ISMN Jadran tablete i za što se koriste

ISMN Jadran tablete sadrže aktivnu tvar izosorbidmononitrat, a pripadaju skupini organskih nitrata.

Koriste se za:

- sprječavanje i dugotrajno liječenje koronarne bolesti (stabilna/nestabilna angina pektoris, vazospastična - Prinzmetalova angina pektoris i nijema ishemija miokarda),

- kao dodatno liječenje u nekih oblika zatajenja srčane funkcije,

- liječenje stanja nakon preboljelog srčanog udara.

Napomena: Lijek se prvenstveno koristi za sprječavanje napada angine pektoris i nije djelotvoran u suzbijanju već započetog napadaja.

Kako uzimati ISMN Jadran tablete

Slijedite navedene upute, osim ako vam liječnik nije dao druge upute.

Ne zaboravite koristiti lijek. Liječnik će vas uputiti koliko dugo trebate koristiti ISMN Jadran tablete.

ISMN Jadran tablete uzimaju se na usta, cijele, nesažvakane, najmanje 1 sat prije ili 2 sata nakon jela uz čašu vode.

Početna doza i doza održavanja iznosi 2 x 20 mg na dan s razmakom od 7-8 sati između doza (sprječavanje razvoja tolerancije).

Ako postoji potreba doza se može povećati na 80 mg, pa do 120 mg u dvjema dozama. U bolesnika koje nikada nisu uzimali nitrate može se početi s 2 puta 10 mg na dan.

Ako uzmete više lijeka nego što ste trebali

Simptomi predoziranja rezultat su učinka ISMN Jadran tableta u izazivanju širenja krvnih žila, a mogu biti: glavobolja, nemir, slabost, pojačano znojenje, bljedilo, smetnje vida, mučnina i povraćanje, nesvjestica, otežano disanje, methemoglobinemija (vidjeti pod točku 4), srčani blok, usporen rad srca, konvulzije i smrt.

Specifični lijek u slučaju predoziranja ne postoji. Nesvjestica i pad tlaka otklanjaju se držanjem bolesnika u ležećem stavu spuštene glave. Cirkulaciju treba održavati infuzijama. Može se izvesti ispiranje želuca. Oksigenoterapija i umjetno disanje nužni su kod teškog trovanja. U slučaju methemoglobinemije daje se metilensko plavilo 1 mg/kg tjelesne mase i.v.

Ako ste zaboravili uzeti ISMN Jadran tabletu

Nemojte primjeniti dvostruku dozu kako bi nadoknadili propuštenu!

Primjenite lijek što prije i onda nastavite korištenje prema uobičajenom rasporedu. Međutim, ako vam je ostalo nekoliko sati do sljedeće primjene, nemojte primjeniti propuštenu nego pričekajte vrijeme za sljedeću primjenu.

Ako prestanete uzimati ISMN Jadran tablete

Ukoliko prekinete uzimati ISMN Jadran tablete prije vremena mogu Vam se simptomi ponovno javiti.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom kada prestati koristiti ISMN Jadran tablete.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijekupriloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.