Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Google prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lamisil krema

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Lamisil krema

Sastav
Lamisil 1% krema sadrži 10 mg djelatne tvari terbinafina po 1 g kreme. To je krema za lokalnu uporabu, tj. primjenjuje se na koži. Krema također sadrži: natrijev hidroksid, benzilni alkohol, sorbitanstearat, cetilpalmitat, stearilni alkohol, cetilni alkohol, polisorbat 60, izopropilmiristat i vodu, pročišćenu.

Farmaceutski oblik i sadržaj pakiranja
Krema za kožu.

Lamisil krema je pakirana u tubama od 15 g.Svaka tuba nalazi se u kartonskoj kutiji.

Farmakoterapijska grupa prema ATC klasifikaciji
Antimikotik za lokalnu primjenu

Način i mjesto izdavanja
Lijek se izdaje na recept, u ljekarni.

Čuvajte sve lijekove na sigurnom mjestu izvan dosega i pogleda djece.

Ne smijete koristiti ili zadržati ovaj lijek nakon isteka roka valjanosti označenog na kutiji i na tubi.

Kremu čuvajte pri temperaturi do 30°C, zaštićenu od svjetlosti.


Preuzmite recept u PDF formatu ovdje

Što je Lamisil 1% krema i za što se koristi?

Lamisil 1% krema je antimikotik koji ubija gljivične uzročnike Vaših kožnih problema. Lamisil krema se koristi za liječenje tinea infekcija: tinea pedis (atletsko stopalo), tinea cruris i tinea corporis. Također se koristi za liječenje infekcija kvascima zvanih candida i pityriasis versicolor.

Kako primijeniti Lamisil 1% kremu ?

Važno je ispravno primijeniti Lamisil kremu. Pažljivo slijedite upute.

Odrasli

Primijenite Lamisil kremu na oboljela područja jedanput dnevno tijekom tjedan dana.

Upotrijebite Lamisil kremu za preporučeno jednotjedno liječenje čak i ako se infekcija čini boljom nakon nekoliko dana. Infekcije obično pokazuju poboljšanje unutar nekoliko dana, ali se mogu ponovno pojaviti ako se krema ne primjenjuje redovito ili se primjena prerano prekine.

  • Očistite i osušite oboljelu kožu i okolna područja i operite ruke.
  • Odvrnite zatvarač i kod prve uporabe probušite vrh tube šiljkom koji se nalazi unutar zatvarača, potom nježno stisnite tubu.
  • Primijenite dovoljno kreme za stvaranje tankog sloja na oboljeloj koži i okolnim područjima.
  • Nježno utrljajte.
  • Zatvorite tubu.
  • Operite ruke nakon što ste dodirnuli oboljelu kožu kako ne biste proširili infekciju na sebi i na druge.

Ako se radi o infekciji u pregibima Vašeg tijela, možete prekriti tretirano područje gazom, osobito noću. Upotrijebite novu, čistu gazu kod svake primjene kreme. Lamisil krema bi trebala poboljšati stanje Vaše kože za nekoliko dana. Međutim, potpuno izlječenje oštećene kože nakon što se infekcija povukla traje duže, do 4 tjedna. Lamisil krema nastavlja djelovati i nakon završetka jednotjednog tretmana. Poboljšanje se nastavlja premda više ne primjenjujete kremu.

Ako niste zamijetili znakove poboljšanja unutar dva tjedna od početka primjene, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Potpomaganje liječenja

Liječenje potpomaže održavanje oboljelog područja čistim redovitim pranjem. Pažljivo ga osušite bez trljanja, laganim doticanjem. Nastojte ga ne češati premda može svrbiti jer to može izazvati daljnje oštećenje i usporiti proces cjeljenja ili proširiti infekciju. Budući da se ove infekcije mogu prenijeti na druge ljude, koristite vlastiti ručnik i odjeću i ne dijelite ih s drugima. Redovito ih perite kako biste se zaštitili od ponovne infekcije.

Što ako slučajno proeutate dio kreme?

Ako Vi ili netko drugi slučajno proguta dio Lamisil kreme, obavijestite svog liječnika koji će Vam savjetovati što učiniti.

Što ako ste izostavili dozu?

Ako zaboravite primijeniti kremu, nanesite ju što prije i nastavite s normalnom primjenom. Ako se sjetite tek u vrijeme sljedeće primjene, nanesite uobičajenu količinu i nastavite s normalnom primjenom.

Nastojte primjenjivati kremu na način na koji je propisan. To je važno jer izostavljanje doza nosi rizik ponovne pojave infekcije.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijekupriloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.