Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Google prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Nistatin Pliva mast

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Nistatin Pliva mast

Što Nistatin mast sadrži?

1 g masti sadržava 100 000 i.j. nistatina. Pomoćne tvari: parafin, tekući, vazelin, bijeli.

Kako Nistatin mast izgleda i sadržaj pakovanja

Svijetlo žuta, homogena mast.

Nistatin mast dostupna je u pakovanju od jedne aluminijske tube koja sadrži 20 g masti, u kutiji.

Kako čuvati Nistatin mast?

Nistatin mast morate čuvati izvan dohvata i pogleda djece. Lijek valja čuvati na hladnom mjestu (8-15 °C).

Nistatin mast se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakovanju.

Način i mjesto izdavanja

Na recept, u ljekarni.


Preuzmite recept u PDF formatu ovdje

Što je Nistatin mast i za što se koristi?

Nistatin mast sadržava djelatnu tvar nistatin te pripada skupini lijekova koji se nazivaju antimikotici za lokalnu primjenu.

Nistatin mast koristi se za liječenje lokalne gljivične infekcije (kandidijaze) u uglovima usana, sluznice usne šupljine, crijeva, prostora između prstiju, noktiju, anorektalnog područja i vanjskog uha, te prilikom prevencije (profilakse) kandidijaze u novorođenčadi kao i pri dugotrajnom liječenju antibioticima širokog spektra i imunosupresivima.

Kako uzimati Nistatin mast?

Oboljelu površinu kože valja premazati i lagano utrljati 2-3 puta na dan.

Simptomi se obično povlače 24 - 72 sata nakon početka liječenja. Liječenje obično traje dva tjedna, ali po potrebi se može produljiti.

Ako nanesete više Nistatin masti nego stoje potrebno, ne biste trebali imati nikakvih problema.

Ukoliko progutate Nistatin mast, javite se svom liječniku. Nistatin mast neće ući u sistemsku cirkulaciju ali može uzrokovati probavne tegobe.

Ako ste zaboravili uzeti Nistatin mast, namažite oboljelu površinu čim prije. Ako ste to primjetili neposredno prije nego što trebate uzeti svoju slijedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i nastavite s terapijom kako slijedi.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja u vezi s primjenom Nistatin masti, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Napomena

Sve informacije o lijekovima i homeopatskim proizvodima sadržane na ovim stranicama su namijenjene zdravstvenim djelatnicima u RH.

Svaka osoba koja je dobila pristup podacima na ovim stranicama snosi potpunu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje
organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku
priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama,
mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.


Zatvori oglas