Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

AKTIVIN ®-H

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
AKTIVIN ®-H

Što sadržava AKTIVIN® - H kapsula?

Jedna kapsula sadržava suhi ekstrakt zeleni gospine trave (Hyperici herbae extr. sicc., Hypericum perforatum L.) standardiziran na 0,2% hipericina, što odgovara 0,5 mg hipericina. Pomoćne tvari: celuloza, mikrokristalična; boja quinoline yellow (E 104); boja sunset yellow FCF (E 110) i boja titanijev dioksid (E 171).

FARMACEUTSKI OBLIK I VELIČINA PAKIRANJA

Kapsule; 30 (2x15) kapsula u blister (PVC/PVDC/Al) pakiranju, u kutiji.
60 (4x15) kapsula u blister (PVC/PVDC/Al) pakiranju, u kutiji.

Kako djeluju AKTIVIN® - H kapsule?

Aktivin® - H kapsule su lijek biljnog podrijetla čiju osnovnu djelatnu tvar čini standardizirani ekstrakt zeleni gospine trave, odnosno njen glavni sastojak hipericin koji utječe na djelovanje središnjeg i vegetativnog živčanog sustava. Hipericin poboljšava raspoloženje otklanjajući potištenost, osjećaj tuge, melankolije i tjeskobe, nervozu, razdražljivost, malodušnost i bezvoljnost (nezainteresiranost za događaje i osobe iz svakodnevnog života) kao i prateće pojave: nesanicu, česte krize plača, umor, pojačan ili smanjen apetit i slično.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

Bez recepta, u ljekarni.

ROK VALJANOSTI

Otisnut je na pakovanju.
Aktivin® - H kapsule se ne smiju primijeniti nakon isteka roka valjanosti!

NAČIN ČUVANJA LIJEKA

Čuvati pri temperaturi do 25ºC.
Aktivin® - H kapsule treba čuvati izvan dohvata djece!

Primjena

Kada možete primijeniti AKTIVIN® - H kapsule?

Aktivin® - H kapsule možete primijeniti za poboljšanje raspoloženja kod blagih i srednje teških prvih i povratnih depresivnih epizoda, somatoformnih autonomnih poremećaja te simptoma kao što su nemir, tjeskoba i razdražljivost.

Doziranje

Kako trebate uzimati AKTIVIN® - H kapsule?

Odrasli Uzmite dvije Aktivin®-H kapsule na dan i to jednu neposredno prije doručka, a drugu za vrijeme ručka. Ukoliko patite od nesanice, drugu kapsulu uzmite neposredno prije spavanja.

Djeca u dobi od 6 do 12 godina
Djeca u dobi od 6 do 12 godina smiju uzimati Aktivin®-H kapsule samo po preporuci liječnika, u dozi od 1 kapsule na dan.

Koliko dugo možete primjenjivati AKTIVIN® - H kapsule?

Učinak Aktivin® - H kapsula može se očekivati tek nakon dva tjedna uzimanja pa se preporučuje primjena kroz najmanje 4-6 tjedana.

Trajanje primjene
Aktivin® - H kapsula nije ograničeno, no ukoliko u razdoblju od 6 tjedana ne dođe do poboljšanja, obratite se liječniku.

Što trebate učiniti ako ste propustili uzeti AKTIVIN® - H kapsulu?

Ako ste propustili uzeti Aktivin® - H kapsulu, možete nastaviti uzimati lijek uobičajeno, bez promjene u doziranju.

PREDOZIRANJE

Što trebate učiniti ako ste uzeli previše AKTIVIN® - H kapsula?
Prekoračenje preporučene doze Aktivin® - H kapsula može uzrokovati preosjetljivost na svjetlo (izrazito crvenilo kože sa svrbežom). U tom slučaju odmah prekinite izlaganje suncu i uzimanje kapsula.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci