Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Antireumatska mast

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Antireumatska mast

Antireumatska mast sadrži eterično ulje eukaliptusa, kamfor, mentol i eterično ulje klinčića.

Primjena

Kombiniranim djelovanjem podražajnih sredstava i anestetika dolazi do podražaja osjetnih živaca, kao i širenja arteriola i kapilara. Na taj način antireumatska mast izaziva osjećaj topline i žarenja što uzrokuje laganu anesteziju. Blagim se masiranjem taj učinak pojačava i ubrzava. Bolovi su ublaženi, a pokretljivost poboljšana. Antireumatska mast primjenjuje se pri kroničnom reumatizmu zglobova i mišića, lumbagu, išijasu i neuralgiji.

Doziranje

Preporučuje se više puta dnevno utrljati mast na oboljelo mjesto do potpunoga upijanja

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci