Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Aqua Maris baby

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Aqua Maris baby

Sastav

100 ml otopine sadržava 30 ml morske vode s prirodnim oligoelementima, bez konzervansa.

Svojstva i djelovanje

Zdrav i čist dječji nos utječe na bolju kvalitetu sna, lakše dojenje, a time i na djetetov razvoj. Svakodnevna higijena dječjeg nosa posebno je važna dok dijete još ne zna samo ispuhati nos.
Funkcioniranje nosne sluznice i normalno disanje ovisi o ovlaženosti nosne sluznice. Njezina se prirodna vlažnost smanjuje za boravka u suhim, klimatiziranim prostorima, a tome pogoduje i zagađen gradski zrak. Kako bi se omekšale i lakše odstranile naslage nečistoća u dječjem nosu te spriječilo otežano disanje, važno je osigurati optimalno ovlaživanje sluznice.
Morska voda zbog sadržaja mineralnih soli i velikog broja oligoelemenata ima pozitivan učinak na sluznicu dišnih putova. Prirodni se učinak, koji se ljeti ostvaruje u blizini mora, može postići tijekom cijele godine ovlaživanjem sluznice kvalitetno obrađenom morskom vodom.

Rok valjanosti

Označen je na pakiranju. Nakon otvaranja proizvod je upotrebljiv 7 dana.

Oprema

Bočica s 10 ml otopine.

Doziranje

Područje i način primjene

Aqua Maris baby primjenjuje se kod novorođenčadi i djece do 2 godine, za:
• održavanje svakodnevne higijene nosne sluznice, posebno kod začepljena nosa,
• ovlaživanje nosne sluznice prilikom boravka u klimatiziranim prostorima i prostorima s centralnim grijanjem

Više puta dnevno, 2-3 kapi otopine ukapajte u svaku nosnicu, držeći pri tome jednom rukom glavicu. Pričekati nekoliko trenutaka da se otopina zadrži u nosnici. Višak sekreta pobrišite gazom ili rupčićem.
Aqua Maris baby podržava fiziološki status sluznice i ne sadrži sintetske dodatke niti kozervanse.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci