Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

AQUA MARIS obogaćena morska sol - Miris Dalmacije

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
AQUA MARIS obogaćena morska sol - Miris Dalmacije

AQUA MARIS obogaćena morska sol

Primjena

Namjena i način uporabe

Normalno disanje ovisi o stanju sluznice nosa. Prehlada, alergija, problemi sa sinusima, boravak u klimatiziranim prostorima, kao i niz drugih stanja izazivaju pojačanu sekreciju i otečenost sluznice nosa ili njezino isušivanje. U takvim situacijama onemogućeno je pravilno disanje. Otežano disanje predstavlja smetnju kako djeci, tako i odraslima te ih ometa u svakodnevnim aktivnostima.

More i specifična vegetacija Mediterana imaju blagotvoran učinak na dišni sustav. Prirodni učinak koji se ostvaruje boravkom uz more, moguće je postići tijekom cijele godine primjenom proizvoda na bazi morske vode i biljaka mediteranskog područja, poput mirte i smilja.

Čišćenje nosa morskom vodom uobičajeno je među stanovnicima priobalja.

Aqua Maris sustav za ispiranje nosa namijenjen je čišćenju nosa:

  • u dnevnoj higijeni
  • u sportaša i rekreativaca radi održavanja prohodnosti nosa prije fizičkog napora
  • u osoba s alergijom
  • u osoba s akutnim i kroničnim rinitisom ili sinusitisom
  • u osoba sa suhom sluznicom nosa
  • nakon operacijskih zahvata u nosu (uz savjetovanje s liječnikom).

 

Aqua Maris morsku sol iz vrećice potrebno je usuti u posudu za ispiranje, napuniti posudu vodom tjelesne temperature do vrha, promućkati i isprati nos na sljedeći način:

Nagnite se prema naprijed, glavu rotirajte na stranu, a bradu držite pritisnutu prema grudima.

Vrh posude prislonite na nosnicu i namjestite kako bi nosnicu začepili. Dišite na usta.

Započnite ispiranje, otopina će istjecati kroz suprotnu nosnicu.

Ispušite nos u tri položaja:

Nagnite glavu prema naprijed u viseći položaj, okrenite je na jednu stranu, donju nosnicu zatvorite i lagano puhnite kroz gornju nosnicu.

Postavite glavu u vodoravan položaj, okrenite lice prema dolje i puhnite kroz istu nosnicu.

Ispravite se i ispušite nosnicu u uspravnom položaju.

Ponovite postupak sa suprotnom nosnicom.

 

Nakon uporabe, posudu za pripremu isprati mlakom vodom i dobro osušiti. (Posuda nije namijenjena pranju u perilici za posuđe.)

Nepravilan položaj tijela, glave ili posude za ispiranje mogu onemogućiti istjecanje otopine van ili izazvati njeno otjecanje u usta i grlo. U takvim slučajevima ispravite položaj prema uputi i nastavite s ispiranjem.

Aqua Maris rinsing preporučljivo je koristiti svakodnevno. Za dnevnu higijenu proizvod upotrijebiti jednom dnevno, najbolje ujutro. Sportašima i rekreativcima preporučuje se ispiranje nosa prije fizičke aktivnosti. Osobe sa suhom sluznicom nosa, alergičari i osobe koje pate od problema sa sinusima, mogu ponoviti postupak i nekoliko puta dnevno.

Pripremljena otopina morske soli u vodi, radi sadržaja mineralnih soli, bogatstva oligoelemenata i dodatka eteričnih ulja mitre i smilja, blagotvorno djeluje na sluznicu nosa, a pridružena posuda za pripremu svojim oblikom omogućuje jednostavno, ugodno i učinkovito ispiranje nosne šupljine.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci