Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

AQUA MARIS plus

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
AQUA MARIS plus

Izotonizirana morska voda iz Jadrana s dodatkom d-pantenola.

Vlaži i njeguje sluznicu nosa na prirodan način.

Primjena

Morska voda zbog sadržaja mineralnih soli i velikog broja oligoelemenata ima blagotvoran učinak na sluznicu dišnih putova. D-pantenol ili dekspantenol, kako ga još zovu, je provitamin, odnosno oblik u kojem se vitamin B5 - pantotenska kiselina nalazi u prirodi. Ulaskom u žive stanice, d-pantenol se pretvara u pantotensku kiselinu i povoljno djeluje na kožu i sluznicu. Morska voda olakšati će uklanjanje nečistoća iz nosa, a u kombinaciji sa d-pantenolom održavati vlažnost, spriječavati isušivanje sluznice i pomoći njenu regeneraciju.

Alergija, boravak u klimatiziranim ili prostorijama sa centralnim grijanjem, boravak u prašini, putovanja,  pušenje i niz drugih situacija dovode do isušivanja i oštećenja sluznice nosa.

Aqua Maris sprej za nos preporučuje se:

- djeci i odraslima

- kod prehlade, hunjavice i alergije,

- kod oštećenja sluznice nosa ili suhe sluznice (pogotovo u starijih ljudi),

- osobama koje žive i rade u klimatiziranim prostorima i prostorijama sa centralnim grijanjem te osobama koje puno putuju,

- osobama koje su izložene prekomjernom isušivanju sluznice gornjih dišnih putova (pušači, pjevači, profesionalni vozači i sl.).

Doziranje

Aqua Maris plus sprej za nos raspršiti u svaku nosnicu 3-4 puta dnevno u navedenim stanjima.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci