Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Brusnicin® sirup

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Brusnicin® sirup

Namjena

prirodna pomoć kod tegoba s mokrenjem
kod učestalih upala mokraćnog sustava, posebno onih izazvanih bakterijom E. Coli
za jačanje obrambene sposobnosti organizma
pogodan za djecu i trudnice

Sastojci

ekstrakt brunsnice i vitamin C

SASTAV

5 ml sirupa sadrži 400 mg koncentrata brusnice (Extr. Vaccinium oxycoccus sicc. 90%; 25:1) i 30 mg vitamina C.

OPREMA

Kutija sa 100 ml sirupa u bočici.
Pakirano u kontroliranoj atmosferi.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi do 25°C, izvan dohvata djece.
Nakon otvaranja, sirup čuvati u hladnjaku.

UPOZORENJE

Prekomjerno uzimanje može imati laksativni učinak!.

ROK VALJANOSTI

Naveden je na kutiji.

Primjena

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Upale mokraćnih putova vrlo su česte. Po učestalosti se javljaju odmah nakon upala dišnog sustava, a jedan od razloga za to je i činjenica da mokraćni sustav predstavlja gotovo idealan medij za razmnožavanje bakterija. Iako se upale javljaju u oba spola i u svim dobnim skupinama, žene u doba spolne zrelosti obolijevaju gotovo 10 puta češće od muškaraca. Upalama mokraćnog sustava osobito su sklone trudnice i osobe koje boluju od šećerne bolesti, a od njih obolijeva čak 30% osoba starije životne dobi. Gotovo 90% upala uzrokovano je bakterijom Escherichia coli.
Brusnicin® sadrži prirodni koncentrat plodova brusnice i vitamin C. Smatra se da brusnica zakiseljava mokraću te onemogućuje prianjanje bakterije E.coli na stijenke mokraćnog sustava. Na taj način pospješuje se izlučivanje bakterije E. coli iz organizma. Vitamin C će dodatno zakiseliti mokraću, stvarajući nepovoljne uvjete za rast i razmnožavanje bakterija. Zbog osobite formulacije te jednostavne primjene Brusnicin® sirup je proizvod kojeg mogu uzimati i djeca već od prve godine života, kao i odrasle osobe koje imaju poteškoća sa gutanjem krutih farmaceutskih oblika (kapsule,tablete...). Stoga je Brusnicin® učinkovita pomoć u borbi protiv upala mokraćnog sustava, a posebno se preporučuje kod kroničnih i recidivirajućih upala izazvanih bakterijom E.coli.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Djeca od 1.do 4.godine uzimaju 1 puta na dan 2,5 ml sirupa, a predškolska i školska djeca 1 puta na dan 5 ml sirupa, uz obaveznu konzultaciju s liječnikom
Odrasli uzimaju 1 do 2 puta na dan po 5 ml sirupa.
Dozirna žličica ima oznaku za 2,5 i 5 ml sirupa.
Kako se radi o proizvodu prirodnog porijekla, sadržaj bočice prije upotrebe treba protresti!

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci