Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Brusnicin®

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Brusnicin®

Namjena

prirodna pomoć kod tegoba s mokrenjem
kod učestalih upala mokraćnog sustava, posebno onih izazvanih bakterijom E. Coli
za jačanje obrambene sposobnosti organizma

Sastojci 

koncentrat brusnice i vitamin C

SASTAV

Jedna kapsula sadrži 400 mg koncentrata brusnice (Extr. Vaccinium oxycoccus sicc. 90%; 25:1) i 30 mg vitamina C.

OPREMA

Kutija sa 60 kapsula u blisterima.

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi do 25°C.

UPOZORENJE

Držati izvan dohvata djece.
Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

ROK VALJANOSTI

Naveden je na kutiji.

Primjena

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Upale mokraćnog sustava izuzetno su česte te se javljaju kod osoba oba spola i svih dobnih skupina. Ipak, žene u generativnoj dobi obolijevaju 10 puta češće od muškaraca, a najveći broj infekcija javlja se kod inače zdravih žena.
Simptomi upale mokraćnog mjehura su često i bolno mokrenje, uz osjećaj peckanja i pritiska pri mokrenju, potreba za noćnim mokrenjem, a mogući su i bolovi u donjem dijelu leđa. Mokraća je obično zamućena, neugodnog i jakog mirisa, a može doći i do pojave krvi u njoj.
Najčešći uzročnik upala mokraćnog mjehura je bakterija Escherichia coli. Brusnicin® kapsule sadrže prirodni koncentrat plodova brusnice i vitamin C te pružaju učinkovitu pomoć u borbi protiv upala mokraćnog sustava. Brusnica je zimzeleni polugrm čiji su crveni, sočni plodovi bogat izvor različitih zaštitnih i hranjivih tvari. Sadrže vitamin C, kalij, trjeslovine, pektine, biljna vlakna, bioflavonoide (antocijanidi, proantocijanidi, flavonoli), organske kiseline (limunska, jabučna, kininska, benzojeva kiselina). Zahvaljujući takvom sadržaju, brusnica učinkovito štiti od upala mokraćnog sustava. Sprječava vezanje bakterija (posebno E. coli) na unutrašnju stijenku mokraćnog mjehura i mokraćnih putova. Na taj način pospješuje se izlučivanje bakterija iz mokraćnog trakta i smanjuje mogućnost nastanka upale.
Zajedno s vitaminom C, povećava kiselost mokraće, čime se stvara nepogodno okružje za rast i razmnožavanje bakterija. Vitamin C i bioflavonoidi iz brusnice imaju snažno antioksidativno djelovanje, a time i iznimno važnu ulogu u jačanju obrambene sposobnosti organizma.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

U prevenciji upala mokraćnog sustava uzima se 1 do 3 kapsule na dan, uz obrok.
Dnevna se doza prema preporuci liječnika može povećati.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci