Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Daosin

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Daosin

SASTAV

DiAminOksidaza (DAO) - enzim koji u tankom crijevu razgrađuje histamin unesen hranom i pićem.

SASTOJCI U JEDNOJ TABLETI

1 DAOSIN® kapsula sadrži 4,2 mg  DiAminOksidaze.

Primjena

PRIMJENA

DAOSIN® kapsule namijenjene su za dijetalnu prehranu kod nepodnošljivosti namirnica izazvane intolerancijom na histamin.

INTOLERANCIJA NA HISTAMIN je vrsta nepodnošljivosti hrane uzrokovana nemogućnošću enzima DiAminOksidaze (DAO), u tankom crijevu, da razgradi histamin unesen hranom.

HISTAMIN se izvana unosi hranom i napicima od kojih neki sadrže veće, a neki manje količine histamina ili ga oslobađaju tijekom svoje razgradnje u probavnom traktu.

DiAminOksidaza (DAO), enzim iz tankog crijeva, razgrađuje taj, egzogeni, hranom i pićem uneseni histamin te tako sprečava nakupljanje histamina u crijevu, njegov ulazak u krvotok i dalje u organizam.

Nedostatak ili smanjen kapacitet DAO iz crijeva dovodi do povećanja količine nerazgrađenog histamina u crijevu zbog čega on prelazi u krvotok  i dovodi do simptoma INTOLERANCIJE NA HISTAMIN.

Osobe koje pate od nepodnošljivosti hrane uzrokovane INTOLERANCIJOM NA HISTAMIN mogu imati jedan ili više simptoma, a simptomi se mogu bitno razlikovati po težini i učestalosti.

Najčešći simptomi : blaži grčevi u trbuhu i spazmi, glavobolja, iznenadni umor, pad krvnog tlaka, kožni osip, svtbež, ekcem, mučnina, vrtoglavica, smetnje probavnog sustava, curenje iz nosa, suzenje očiju, nadutost (vjetrovi), proljev, iscrpljenost, zimica, povremeni zatvor.

Zbog vrlo sličnih, čak istih, simptoma često se nepodnošljivost hrane zamjenjuje s alergijom na hranu.

Reakcija na histamin iz hrane ne predstavlja alergiju na hranu.

DAOSIN® kapsule sadrže ekstrakt proteina s DiAminOksidazom (DAO).

DAOSIN® je prvi proizvod u svijetu koji snižava razinu histamina, odgovornog za intoleranciju na određenu hranu, i to kao dodatak probavnom enzimu diamin oksidazi (DAO) u našem tijelu.

DAOSIN® razgrađuje histamin u tankom crijevu i na taj način snižava količinu resorbiranog histamina u krvotok. Na taj način, ovaj klinički dokazan pripravak regulira razinu histamina u tijelu.

DAOSIN® nadopunjuje količinu probavnog enzima DiAminOksidaze (DAO) na mjestu na kojem nedostaje u tankom crijevu, te tako na prirodan način razgrađuje hranom unesen histamin.

DAOSIN® poboljšava kvalitetu života osobama s INTOLERANCIJOM NA HISTAMIN omogućavajući im konzumiranje hrane bogate histaminom.

Doziranje

DOZIRANJE

1-2 kapsule s malo tekućine neposredno prije obroka.

Sadržaj kapsule ne smije se žvakati, već ju treba progutati cijelu.

Ako postoje poteškoće pri gutanju kapsule, kapsula se može otvoriti, pa popiti nesažvakani sadržaj s tekućinom.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci