Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Granobil pastile

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Granobil  pastile

Sastojci 

usninske kiseline iz ekstrakta šumskog lišaja, ugušćeni sok kruške

SASTAV

Jedna pastila sadrži 15 mg gustog ekstrakta šumskog lišaja (Extr. Usneae barbatae spir. spiss. 10:1), 368 mg ugušćenog soka kruške i 50 mg praha naranče.

OPREMA

Kutija sa 20 pastila u blisterima. 

NAČIN ČUVANJA

Čuvati na tamnom i suhom mjestu, pri temperaturi do 25°C.

ROK VALJANOSTI

Naveden je na kutiji.

Primjena

Namjena 

protiv grlobolje i promuklosti
kod upala usne šupljine i zubnog mesa te neugodnog zadaha
za njegu usne šupljine i ždrijela

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

Granobil pastile sadrže djelotvorne ljekovite tvari šumskog lišaja, biljke koja raste u šumskim područjima. Šumski lišajevi su još od davnine u narodu upotrebljavani kao sredstva s blagim ljekovitim djelovanjem. Već prije 4000 godina zabilježena je njihova upotreba u staroj egipatskoj medicini. U Kini se i danas čajevi sa šumskim lišajevima upotrebljavaju protiv oboljenja dišnih putova. U novijim istraživanjima utvrđeno je da su glavne djelatne tvari te ljekovite biljke usninske kiseline. One djeluju antiseptički, bakteriostatski i protektivno, odnosno sprječavaju razvoj bakterija i širenje upale te štite sluznicu. Pri tome ne dolazi do oštećenja fiziološke mikroflore sluznice usne šupljine i ždrijela.

Granobil pastile korisne su kod:
upala sluznice usne šupljine i ždrijela
obnove sluznice na mjestima gdje je oštećena
promuklosti.

Posebno su pogodne za primjenu kod djece, pjevača i govornika.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Preporučuje se 3-4 Granobil pastile polagano rastopiti u ustima tijekom dana.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci