Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

HEPAN GEL

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
HEPAN GEL

SASTAV

100 g gela sadržava: 50 000 i.j. heparin natrija i 0,5 g dekspantenola.
Pomoćne tvari: glicerol, karbomer, koncentrirani etanol, metil parahidroksibenzoat, propil parahidroksibenzoat, propilenglikol, trietanolamin, pročišćena voda.

PAKIRANJE

50 g gela.

DJELOVANJE

Heparin natrij nakon resorpcije sprečava zgrušavanje krvi i tako djeluje preventivno protiv nastajanja tromba u krvnim žilama i terapijski na već nastale trombe. Djelovanje heparin natrija potpomognuto je sadržajem dekspantenola, vitamina koji primjenjen lokalno na kožu djeluje epitelizirajuće (omekšava kožu i ubrzava njezino obnavljanje) čime smanjuje nadraženost kože.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

Lijek se izdaje bez liječničkog recepta, u ljekarnama i drogerijama.

ROK VALJANOSTI

Otisnut je na pakiranju. Lijek ne koristiti nakon isteka roka valjanosti.

NAČIN ČUVANJA LIJEKA

Lijek čuvati na temperaturi do 25°C, na tamnom mjestu, izvan dohvata djece.

Primjena

TERAPIJSKE INDIKACIJE

Hepan gel se koristi za lokalnu terapiju površnog tromboflebitisa (lokalizirana upale površinskih vena i stanja nastalih kao posljedica tromboze površinskih vena).

Doziranje

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE

Hepan gel se nanosi na bolno, upaljeno područje vena dva do četiri puta dnevno, tako da se istisne 3-10 cm lijeka, bez utrljavanja u kožu, a upalno područje se prekrije gazom i povije.

PREDOZIRANJE

Koristi li se lijek prema preporukama, nema opasnosti od predoziranja.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci