Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Plivasept blue 0,8% boca 500 ml

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Plivasept blue 0,8% boca 500 ml

SVOJSTVA

Djeluje brzo i prolongirano na bakterije, gljive i viruse. Smanjuje transijentnu floru ruku u tijeku 30 sekundi za više od 99%. Djeluje u prisutnosti organskih tvari. Sadrži sredstva za njegu kože pa se izvrsno podnosi. Dermatološki je provjeren.

NAČIN UPORABE

Plivasept blue se rabi nerazrijeđen.

NAČIN ČUVANJA

Čuvajte zaštićeno od svjetlosti, podalje od plamena i izvora topline pri temperaturi do 25 °C.

DODATNA OPREMA

* Plivasept eurodispenzer, 500 ml
* Plivasept blue, 200 ml, 3 l
* čep "klip-klap" (za bocu od 500 ml)
* Plivasept dozator za bocu od 500 ml (za volumen od 1,5 ml)

Primjena

INDIKACIJE

- higijenska dezinfekcija ruku
- kirurška dezinfekcija ruku

Doziranje

HIGIJENSKA DEZINFEKCIJA RUKU

1. Na dlanove suhih ruku i zapešća nanese se Plivasept blue (najmanje 3 ml) i utrljava u kožu ruku i zapešća te između prstiju, sve dok se koža potpuno ne osuši (najmanje 30 sekundi).
2. Ako su ruke jače onečišćene organskim sekretima, ekskretima ili krvi, nečistoću valja ukloniti staničevinom natopljenom u otopini Plivasept blue. Zatim se ruke i zapešća dvaput dezinficiraju sa po 3 ml otopine tijekom 60 sekundi, a nakon toga operu se vodom i Plivasept losionom ili sapunom.

KIRURŠKA DEZINFEKCIJA RUKU

Nakon kirurškog pranja (Plivasept pjenušavi) na osušenu kožu ruku i podlaktica te između prstiju nanese se Plivasept blue (najmanje 5 ml) i utrljava postupno sve dok se koža potpuno ne osuši (najmanje 30 sekundi).

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci