Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Plivasept glukonat 5% boca 1000 ml

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Plivasept glukonat 5% boca 1000 ml

SVOJSTVA I DJELOVANJE

Plivasept glukonat djeluje brzo i prolongirano na bakterije, gljive, dermatofite i lipofilne viruse. U 70%-tnoj alkoholnoj otopini djeluje na virus hepatitisa B i uzročnika tuberkuloze. To je vodena otopina klorheksidin glukonata bez površinski aktivnog sredstva koja se može upotrebljavati za osjetljiva tkiva i instrumente na kojima drugi dezinficijensi mogu izazvati iritacije ili oštećenja. Ne izaziva alergijske reakcije i dobro se podnosi. Lokalna toksičnost preparata je minimalna. Zadržava baktericidno djelovanje u prisutnosti krvi, različitih sekreta i organskih tvari.

NAČIN ČUVANJA

Ne smije se držati u posudama s plutenim čepom.
Čuvajte pri teperaturi do 25°. 1000 ml

Primjena

INDIKACIJE I NAČIN UPORABE

Rabi se razrijeđen svježe destiliranom ili sterilnom vodom ili glicerolom.

Uporaba  Razrjeđenje i način pripreme 1 l otopine
 ispiranje mokraćnog mjehura, pleuralne i peritonealne šupljine, antisepsa rana i opeklina, medij za cistoskopiju  0,4% (1:250) 4 ml koncentrirane otopine razrijediti destiliranom vodom do 1 l*
 ispiranje oka, ispiranje operacijske rane  1% (1:100) 10 ml koncentrirane otopine razrijediti destiliranom vodom do 1 l*
 opća antisepsa, dezinfekcija čistih predmeta i površina, stolova za preglede, operacijskih stolova, bolničkog inventara  1% (1:100) 10 ml koncentrirane otopine razrijediti destiliranom vodom do 1 l
 dezinficijens i klizno sredstvo za lakše uvođenje katetera  1% (1:100) 10 ml koncentrirane otopine razrijediti glicerolom do 1 l

 

*sterilizirati u autoklavu pri temperaturi 121°C 20 minuta Razrijeđene otopine valja svježe pripremati svakog dana.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci