Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Plivasept pjenušavi 4,5% boca 500 ml

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Plivasept pjenušavi 4,5% boca 500 ml

SVOJSTVA

Djeluje na bakterije, gljive, dermatofite i na lipofilne viruse. Ne izaziva iritacije, ni alergije. Nije otrovan. Djeluje u prisutnosti organskih tvari.

NAČIN ČUVANJA

Čuvajte zaštićeno od svjetlosti, pri temperaturi do 25°C.

DODATNA OPREMA

*Plivasept eurodispenzer za bocu od 500 ml
*Plivasept pjenušavi, 3l
*čep "klip-klap" (za bocu od 500 ml)
*Plivasept dispenzer za bocu od 500 ml (za volumen od 1,5 ml)

Primjena

INDIKACIJE

- higijensko antiseptičko pranje ruku
- kirurško pranje i dezinfekcija ruku
- preoperativno antiseptičko pranje kože bolesnika, uključujući kupanje i pranje kose
- pranje i dezinfekcija operacijskog polja

Doziranje

NAČIN UPORABE

Plivasept pjenušavi se rabi nerazrijeđen.

Higijensko antiseptičko pranje ruku
Na ruke i na zapešća navlažena vodom izlije se 5 ml Plivasepta pjenušavog.Peru se 1 minutu. Zatim se dobro isperu vodom i potpuno osuše.

Kirurško pranje i dezinfekcija ruku
Na ruke i podlaktice navlažene vodom izlije se 5 ml otopine. Nakon 1 minute pranja ruke se isperu vodom, ponovo se operu s 5 ml još 2 minute. Opet se dobro isperu vodom i osuše. Na kraju se na dlanove i podlaktice nanese Plivasept blue koji se utrljava sve dok se potpuno ne osuši.

Preoperativno antiseptičko pranje bolesnika
Dan prije operacije bolesnik pere cijelo tijelo sa 25 ml otopine. Ispere se vodom te postupak ponovi s još 25 ml pripravka, sada uključujući i kupanje i pranje kose. Valja izbjeći dodir s očima. Ponovno se ispere vodom i osuši ručnikom. Taj postupak valja ponoviti na sam dan operacije. Nepokretni bolesnici peru se standardnom tehnikom pranja u krevetu.

Pranje i dezinfekcija operacijskog polja
Vrši se u sali Plivaseptom pjenušavim. Nakon toga se polje prebriše ili poprska Plivasept tinkturom. Pusti se da se osuši.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci