Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Plivasept tinkt. 0,5% boca 200 ml

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

SVOJSTVA

Plivasept tinktura djeluje brzo i prolongirano na bakterije, pa i na one otpornije (npr. Staph. aureus, P. aeruginosa, E. coli, i dr. ), na M.tuberculosis, na gljive (npr. Candida albicans, dermatofiti) i na lipofilne viruse (npr. HBV, HCV) Baktericidno djelovanje nastupa već nakon 15 sekundi. Nakon nanošenja stvara antimikrobni film, koji ostaje 6 sati. Različiti materijali dobro podnose ovu otopinu.

NAČIN ČUVANJA

Ne smije se držati u posudama s plutenim čepom.
Čuvajte zaštićeno od svjetlosti, podalje od plamena i izvora topline, pri temperaturi do 25°C.

DODATNA OPREMA

Pliva raspršivač za bocu od 1 l. 1000 ml 3000 ml

Primjena

INDIKACIJE I NAČIN UPORABE

- dezinfekcija očišćenih površina, namještaja, opreme i pribora;
- dezinfekcija čiste intaktne kože prije manjih zahvata, npr. prije davanja injekcija, infuzija, prije incizija, biopsija i sl. U te se svrhe rabi prskanjem iz bočice s raspršivačem ili brisanjem pomoću natopljene čvrste tkanine ili gaze. Pusti se da djeluje dok se ne osuši.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci