Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Sirup bijelog slijeza

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Sirup bijelog slijeza

Sadrži iscrpinu korijena biljke Althea officinalis L., u narodu poznate kao bijeli sljez.

Primjena

Zbog sadržaja sluzi ovaj sirup oblaže sluznicu ždrijela i tako smanjuje njezino isušivanje i nadražaj na kašalj. Pri produktivnom kašlju omekšava viskozni sadržaj i olakšava iskašljavanje. Osobito je pogodan za primjenu kod male djece.

Iscrpina je korijena sljeza dodana šećernom sirupu. Valja napomenuti da šećer također potiče izlučivanje sluzi čime pomaže smirivanju nadražene sluznice. To su dobro znale naše bake kada su za smirivanje kašlja pržile šećer.

Doziranje

Za smirivanje kašlja djeca uzimaju 1 žličicu, a odrasli 1 žlicu sirupa više puta dnevno.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci