Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

VSL#3

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
VSL#3

VSL#3®  je namijenjen za dijetalnu prehranu bolesnika kod kroničnih upala u crijevima.

VSL#3®  pomaže u obnavljanju ravnoteže prirodne tjelesne mikrobakterijske flore.

SASTAV

Mješavina 450 milijardi živih bakterija (mliječne kiseline i bifidobakterije): Streptococcus termophilus, Bifidobakterije (B. longum, B. breve, B infantis) , Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.

SASTOJCI U JEDNOJ VREĆICI

1 vrećica sadrži najmanje 450 milijardi bakterijskih kolonija (CFU -colony forming units) sastavljenih od 8 sojeva.

Primjena

PRIMJENA

VSL#3®  je namijenjen za dijetalnu prehranu bolesnika kod kroničnih upala u crijevima.

VSL#3® je posebno formulirana mješavina probiotika za ponovno uspostavljanje i održavanje ravnoteže crijevne mikroflore.

Svako pakiranje VSL#3® -a sadrži 450 milijuna živih bakterija mliječne kiseline, probiotičkih bakterija koje zajedno predstavljaju \"živi štit\" u probavnom sustavu. VSL#3® poboljšava zaštitnu barijeru probavnog sustava i pomaže smanjiti crijevnu upalu.

VSL#3® bakterije otporne su na želučane sokove, sekreciju žući i gušterače i zato imaju sposobnost kolonizacije gastrointestinalnog trakta.

VSL#3® je pripravak koji, zahvaljujući optimalnoj količini blagotvornih bakterija koje sadrži, može oporaviti crijevnu mikrofloru pacijenata sa ulceroznim kolitisom, sindromom iritabilnog kolona te pouchitisom.

Znanstvene studije dokazale su da VSL#3®, zahvaljujući visokoj koncentraciji probiotičkih bakterija:

  • Pomaže u zaštiti probavnog sustava
  • Smanjuje crijevne upale
  • Pomaže kod dijetne terapije ulceroznog kolitisa, sindroma iritabilnog kolona te pouchitisa

Znanstvene studije dokazale su i da je korištenje VSL#3® povezano sa smanjenjem: proljeva, učestalosti stolice, urgencije, nadimanja, vjetrova.

Doziranje

DOZIRANJE

Odrasli: preporučena doza je 1-2 vrećice na dan.

Djeca: Dozu treba smanjiti proporcionalno.

Dnevna doza se može mijenjati po preporuci liječnika. (Više dnevne doze od 4 i 8 vrećica na dan su se koristile u objavljenoj literaturi.)

VSL#3® je pogodan i jednostavan za uzimanje: uliti sadržaj vrećice u vodu, sok, jogurt ili bilo koju vrstu tekućine, negaziranu i hladnu; promiješajte i popijte odmah. Preporuča se dodavanje VSL#3® u jogurt ili voćne sokove.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci