Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

5 mitova o začeću

5 mitova o začeću

5 mitova o začeću
  • Objavljeno: Petak, 13.07.2012.
  • Broj pregleda: 2.331
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Začeće za neke parove može biti prilično težak zadatak, posebno ako oni još uvijek ne znaju istinu o nekim pitanjima koja ih muče. Stvari ne idu ponekad onako kako želimo, ali to ne znači da bismo trebali vjerovati svemu što čujemo. Koji su česti mitovi i jesu li istiniti ili nisu?

Mit 1

Oboje smo vrlo zdravi. Jednostavno ne možemo imati probleme sa začećem!

To nije jamstvo, jer apsolutno nitko ne zna hoće li imati probleme sa začećem ili ne. Savršeno fizičko stanje i uravnoteženo zdravlje nemaju ništa s tim. Mnogi muškarci i žene imaju problema s plodnošću, a ne pokazuju vanjske znakove ili bolesti.

Mit 2

Puno seksa znači trudnoću!

Ponekad je pravi trenutak sve što je potrebno da bi došlo do začeća. Naravno, ako vam se sviđa takav proces začeća, slobodno vodite ljubav s partnerom, ali trebali biste znati da samo trebate imati spolni odnos tijekom nekoliko ključnih dana svakog mjeseca. A to su dani ovulacije. Kako bi bili sigurni, izračunajte plodne dane koristeći naš Kalendar mjesečnice.

Mit 3

Prestali ste koristiti kontracepciju i odmah ćete zatrudnjeti!

Istina je da se za većinu parova začeća ne odvija prvih mjesec dana kada pokušavaju zatrudnjeti. Vaše tijelo treba vremena da se prilagodi i uravnoteži hormone.

Mit 4

Problemi s plodnosti su vrlo rijetki.

Istraživanja su pokazala da zapravo jedan od šest parova ima probleme sa začećem. Nažalost, to je privatno i bolno pitanje za većinu parova, pa mnogi često pate u tišini. To jednostavno nije nešto o čemu ljudi rado razgovaraju.

Mit 5

Zatrudnjet ćete ako imate odnose 14 dana nakon mjesečnice!

Možda je ovo najveći i najjači mit kada je u pitanju začeće. To bi moglo biti točno samo ako je vaš ciklus apsolutno savršen i dosljedan. I usput, kalendarska metoda kontrole rađanja pogrešno pretpostavlja da svaka žena ovulira 14. dan.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari