Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Sastojci za mladoliku kožu

Sastojci za mladoliku kožu

Sastojci za mladoliku kožu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.11.2013.
  • Broj pregleda: 298
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nemojte uzaludno trošiti novac već se na vrijeme upoznajte sa sastojcima koji dokazano usporavaju starenje kože! Tako ćete pri kupovini kozmetičkih proizvoda točno znati što tražite.

Retinol

Retinol je oblik vitamina A koji ubrzava regeneraciju stanica, uklanja mrtve stanice kože i povećava razinu kolagena i elastina. Na taj način stimulira regeneraciju kože iznutra. Kao rezultat ćete primijetiti gladak i sjajan ten.

Retinol također potiče cirkulaciju krvi i vaša koža izgleda zdravije. Možete kupiti proizvode koji sadrže retinol, ali najbolji izbor je retin - A, kojeg vam može propisati dermatolog.

Alfa hidroksi kiselina (AHA)

Ona će ukloniti mrve i oštećene stanice. Postoje različite vrste alfa hidroksi kiselina, a to su glikolna, mliječna, vinska i limunska. Pomoći će u smanjenju vidljivosti bora, pigmentacijskih fleka i ožiljaka od akni.

U niskom koncentracijama (manje od 3%), alfa hidroksi kiselina će povećati dotok vode u stanicu. Najučinkovitije vrste alfa hidroksi kiselina su glikolna i mliječna.

Hijaluronska kiselina

Ona je postala naročito popularna posljednjih nekoliko godina. Pomaže u apsorpciji vode i hidratizira kožu. Korištenje kremi koje sadrže hijaluronsku kiselinu će pomoći u regeneraciji kože.

Smanjit će suhoću kože i popraviti štetu nastalu izlaganjem štetnim vanjskih faktorima. Iako su u pravilu, proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu skupi, uistinu će pomoći.

Hidrokinon

Kako biste smanji diskoloraciju kože, koristite proizvode koji sadrže hidrokinon. On djeluje tako da blokira enzime koji proizvode melanin u koži.

Iako su potrebna daljnja istraživanja kako bi se ustanovila točnija pouzdanost proizvoda, dosadašnja istraživanja su pokazala da je hidrokinon uistinu uspješan. Zabilježeni su slučajevi alergija na hidrokinon, stoga bi bilo dobro da se prije upotrebe posavjetujete s dermatologom.

Antioksidansi

Postoje različite vrste antioksidansa, spojeva koje pronalazimo u prirodi. Brojni vitamini, kao što su A, C i E imaju antioksidativno djelovanje. Antioksidansi mogu prodrijeti duboko u kožu i smanjiti razinu slobodnih radikala, molekula koje nastaju tijekom izlaganja kože UV zrakama i ostalim štetnim vanjskim faktorima.

Slobodni radikali oštećuju DNA stanica kože, smanjuju razinu elastina i kolagena. Neke vrste antioksidansa mogu potaknuti proizvodnju kolagena i regeneraciju stanica, i smanjiti oštećena nastala izlaganjem štetnim vanjskim faktorima.

Peptidi

Istraživanja su pokazala da su peptidi najučinkovitiji u regeneraciji kože. Ovi mali proteini stimuliraju proizvodnju kolagena i elastina, a uz sve to imaju antioksidativno djelovanje.

Peptidi se nalaze u svakoj stanici tijela. Kod proizvodnje kozmetičkih proizvoda se miješaju sa sastojcima koji će potaknuti regeneraciju kože. Proizvodi s peptidima su dostupni, pristupačni i veliki broj njih se može koristiti za zaštitu od UV zračenja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari