Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Preventivom protiv brojnih vaginalnih infekcija

Preventivom protiv brojnih vaginalnih infekcija

Preventivom protiv brojnih vaginalnih infekcija
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.05.2013.
  • Broj pregleda: 268
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Preventivom protiv brojnih vaginalnih infekcija

Trudnoća i porod su najvažniji događaji u životu žene, ali i jedan od najuzbudljivijih razdoblja u životu svake obitelji. Pa kako zaštiti intimno zdravlje u tom stanju?
Zbog hormonalnih promjena, pH rodnice se u trudnoći mijenja i postaje kiseliji. Međutim, i sama prisutnost patogena može dovesti do povećanja pH rodnice koja tako postaje pogodan medij za rast kandide. Stoga se trudnice često žale na pojačan iscjedak, iscjedak neugodna mirisa, svrbež i sl.

Iako se s bakterijskim vaginozama suočava 15 do 20 posto trudnica, oko 50 posto ih nema nikakve simptome.

Većina trudnica ima i spolne odnose tijekom trudnoće koji dodatno uzrokuju porast vaginalnog pH. Prisutnost bakterija u rodnici tijekom trudnoće nosi i dodatni rizik: širenje bakterijskih toksina na plodne ovoje i plod, što može izazvati spontani pobačaj, kao i prijevremeni porod. Zato u slučaju pojave bilo kakvih simptoma žurno treba potražiti savjet ginekologa.

Preventiva je, kako ističu stručnjaci, najučinkovitija zaštita u borbi protiv brojnih vaginalnih infekcija. Zato se u svrhu smanjena rizika od bakterijskih vaginoza ili čak vaginitisa, preporučuje intimna njega prilagođenim proizvodima. Pravilno održavanje higijene i njege veoma su važni čimbenici u borbi protiv infekcije rodnice ne samo tijekom trudnoće, nego i izvan nje.

Bioclin Multi-Gyn® proizvodi nude prirodnu i učinkovitu opciju za suzbijanja tih infekcija na bazi jedinstvenog patentiranog 2QR kompleksa.

Multi-Gyn® Actigel svojim kiselim svojstvima regulira i optimizira vaginalni pH te pomaže rast zdrave vaginalne flore i sprječava infekciju kandidom, dok patentirani 2QR kompleks, prvi prirodni inhibitor vezivanja patogena za tkivo, prevenira nastanak bakterijske infekcije.

koristite za korekciju pH (nanijeti Multi-Gyn® Actigel uz pomoć vaginalnog aplikatora).
Korekcijom pH se postiže zaštita od rasta patogena i stvara zdrava vaginalna sredina čime se preveniraju infekcije i drugi neugodni simptomi.

 

Doziranje

Bakterijske vaginoze – najmanje dva puta dnevno tijekom pet dana.

Kod nadraženosti, svrbeža i crvenila intimnog područja – po potrebi.

Sprječavanje upala, prekomjernog iscjetka i neugodnog mirisa kod osjetljivih osoba – vaginalna primjena svaki treći dan.

Tijekom i nakon antibiotske terapije – jednom do dva puta dnevno tijekom trajanja terapije, po potrebi nastaviti.

Protiv gljivica i bakterija u trudnoći – po potrebi.

Preventivno – kod osjetljivih osoba prije odlaska na bazene, u saune i sl.

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Komentari