Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Alergije na hranu i škola

Alergije na hranu i škola

Alergije na hranu i škola
  • Objavljeno: Utorak, 02.09.2008.
  • Broj pregleda: 363
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Alergolozi preporučavaju konzultacije sa školskim osobljem u strategijama izbjegavanja.

Roditelji, učitelji i školsko osoblje moraju poduzeti mjere da osiguraju sigurnost više od 2,2 milijuna učenika u Sjedinjem Državama koji imaju alergije na hranu, izjavili su stručnjaci iz American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAAI).

Otvorena, i česta komunikacija roditelja i školskog osoblja ključan je trenutak za sigurnost učenika s alergijama na hranu. Potrebno je partnerstvo za usvajanje učinkovitih strategija i planova, osobito kod hitnih slučajeva, izjavio je dr. Michael Pistiner, član AAAAI Adverse Reactions to Foods Comitee.

AAAAI nudi popis savjeta za sigurnost i primjera kako reagirati na alergiju na hranu kako bi pomogli roditeljima i školskom osoblju da se pripreme za novu školsku godinu.

Neki od savjeta su: -Obavijestite školsku kantinu, nastavnike i drugo osoblje na koju je hranu alergično vaše dijete i koju hranu mora izbjegavati. Pakirajte mu ručak za školu. Vaše dijete mora izbjegavati obroke u učionici i suzdržavati se podijeliti hranu s prijateljima. - Kod školske proslave, nabavite sigurne grickalice za vaše dijete koje on ili ona mogu jesti tijekom zabave. - Forsiranje izbjegavanja hrane tijekom vožnje autobusom i na drugim mjestima kada nema nadzora djeteta.

Pistiner, čiji su klinci alergični na orašaste plodove i trebaju ove jeseni krenuti u vrtić, dodao je još jedan važn savjet. Roditelji trebaju biti svjesni datuma roka trajanja i biti u kontaktu s alergolozima kako bi osigurali da su svi lijekovi, osobito epinefrin koji se daje u injekcijama, na vrijeme zamijenjeni prije istjecanja roka valjanosti, zaključio je.

Za MojDoktor:
Maja Vajagić, dr.med.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti