Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čokolada je ženama draža od seksa?

Čokolada je ženama draža od seksa?

Čokolada je ženama draža od seksa?
  • Objavljeno: Srijeda, 05.12.2012.
  • Broj pregleda: 728
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Novo istraživanje britanskih znanstvenika otkriva da bi se žene prije odrekle seksa nego čokolade.

U istraživanju je sudjelovalo 2000 osoba. Sudionici su izjavili da se najteže odreknu alkohola, čokolade i seksa. Potom slijedi kava i psovanje.

Kada je u pitanju odricanje od navika na samo jedan mjesec, 22% muškaraca je izjavilo da im je najteže odreći se seksa, dok to tvrdi tek 9% žena.

Čak 22% žena je izjavilo da je čokolada nešto od čega bi se mogle najteže odreći. I dok je 59% muškaraca izjavilo da je ženama lako bez seksa, samo 5% žena je izjavilo da je muškarcima lako bez seksa.

Ipak, ovo istraživanje pokazuje da tek 22% muškaraca smatra da je seks nešto od čega bi se mogli najteže odreći.

Čak 25% žena je izjavilo da su spremne odreći se vina i kozmetičkih proizvoda prije nego čokolade. Znanstvenici vjeruju da je glavni razlog taj što žene, u odnosu na muškarce, češće mijenjaju raspoloženje i postaju emotivnije. Čokolada potiče oslobađanje hormona sreće, što će popraviti raspoloženje.

"Kada ste izloženi izazovu, dolazi do pojačanja žudnje, bilo da je riječ o seksu, čokoladi ili alkoholu", DailyMail prenosi izjavi prof. Roberta Westa.

Znanstvenici ističu da ključnu ulogu igraju volja i samokontrola. Također tvrde da se samokontrola može trenirati te da svakim idućim izazovom samokontrola postaje snažnija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti