Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Hrana koja će vam izravnati trbuh

Hrana koja će vam izravnati trbuh

Hrana koja će vam izravnati trbuh
  • Objavljeno: Subota, 25.08.2012.
  • Broj pregleda: 10.318
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako želite imati ravan trbuh smanjenje unosa kalorija je ključno, kao i tjelovježba. Međutim, znanstvenici su otkrili da postoje namirnice koje vaš trbuh mogu učiniti ravnijim, ali i poboljšati vaše zdravlje.

Ulje od kanole

Kada su brazilski znanstvenici hranili miševe s kanola uljem u razdoblju od 2 mjeseca, ustanovili su da kanola ulje učinkovito smanjuje postotak masti za čak 20% na području trbuha. Omega 3 masne kiseline, koje su u kanola ulju nalaze u velikoj količini, smanjuju razinu inzulina u tijelu te sprječavaju pohranu masti na području trbuha.

Isprobajte večernji napitak koji topi mast s trbuha!

Grah

Znanstvenici su otkrili da osobe, koje su proteine životinjskog podrijetla zamijenili s onima iz biljnog, u razdoblju od 6 mjeseci smanjili postotak masti u tijelu i smanjili nakupine masti na području trbuha.

Cjelovite žitarice

Američki znanstvenici su otkrili dasu osobe, koje su redovito jeli cjelovite žitarice u razdoblju od 3 mjeseca, imali znatno manje abdominalne masti. Cjelovite žitarice su bogate magnezijem - mineral koji regulira razgradnju masti.

Provjerite kako izravnati trbuh bez vježbanja!

Crvena paprika

Nizozemski znanstvenici su ustanovili da crvena paprika sadrži visoku razinu beta karotena i likopena te pomaže kod smanjenja abdominalne masti. Njihovo antioksidativno djelovanje sprječava nakupljanje masnih naslaga. Paprike također sadrže vitamin C koji je potreban za sagorijevanje masti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti