Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Internet kao ključ sreće

Internet kao ključ sreće

Internet kao ključ sreće
  • Objavljeno: Subota, 15.05.2010.
  • Broj pregleda: 1.461
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada je riječ o mentalnom zdravlju, internet ima izrazito lošu reputaciju. Mnogi tvrde da redovito pristupanje internetu uzrokuje stres, anksioznost i ovisnost.

Međutim, prije nego li poduzmete mjere opreza, važno je znati da vas internet zapravo može učiniti sretnijima.

Britanski znanstvenici su pronašli vezu između pristupanja internetu i sreće. Općenito su ljudi, koji imaju pristup računalu i internetu sretniji i zadovoljniji. Ljudima se tada povećava osjećaj slobode i kontrole. S obzirom na širok spektar informacija, osoba će putem interneta saznati što ju zanima, čitati što ju uveseljava ili na kraju krajeva, upotpunjavati slobodno vrijeme. Internet nudi jeftin i jednostavan oblik komunikacije s osobama koje nemamo priliku često viđati, što nas također čini sretnijima.

Znanstvenike je iznenadila spoznaja da su žene te kojima internet i računalo predstavlja veći izvor sreće, za razliku od muškaraca. Nisu mislili da bi žene mogle toliko dobiti od ovakvog oblika tehnologije, s obzirom da na tom području ipak dominiraju muškarci. Ta razlika je još izraženija u manje razvijenim zemljama jer putem interneta žene gube osjećaj da su izoliranje ili podcijenjene.

Znanstvenici također ističu da ne treba zanemariti ni negativne strane interneta. Važno je poznavati granice i koristiti se internetom u umjerenim količinama.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti