Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Isprobajte ove začine što prije!

Isprobajte ove začine što prije!

Isprobajte ove začine što prije!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24.10.2016.
  • Broj pregleda: 144
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Baharat

Baharat je mješavina začina s Bliskog istoka. Koristi se za začinjavanje svih vrsta mesa i povrća, posebice krumpira. Mješavina obično uključuje ​​klinčiće, papar, kardamom, cimet, korijander, kumin, muškatni oraščić, čili i papriku u prahu.

Piri piri

Iz južne Afrike dolazi ljuta papričica Piri piri, što znači "vruće vruće" na svahiliju. Često se koristi u Portugalskoj kuhinji.

Isprobajte 7 začina koji vam mogu produljiti život!

Tandoori masala

Tandoori masala je mješavina začina za pripremu hrane u tandooru ili glinenoj pećnici u tradicionalnoj indijskoj, pakistanskoj i afganistanskoj kuhinji. Ova mješavina se sastoji od korijandera, kumina, kurkume, paprike, luka, češnjaka, kardamoma, crnog papra, gorušice, đumbira, kajenske paprike, pimenta, galangala, muškatnog oraščića, cimeta, klinčića i papra.

Limunska trava

Marinirajte piletinu u marinadi od limunske trave, soja sosa, čilija, kurkume i ribljeg sosa.

Curry

Curry je najrasprostranjeniji diljem Azije, Kariba i Afrike. Neki mu dodaju vrhnje, maslac ili kokosovo mlijeko kako bi napravili ukusan umak.

Melasa i bourbon

Pomiješate li ove dvije namirnice, dobit ćete savršenu aromu. Također možete dodati maslac, smeđi šećer, Worcestershire umak, senf, luk i čili u prahu. Rezultat će biti slatko pikantan okus piletine.

Shawarma

Arapska tradicionalna mješavina začina sadrži kumin, korijander, češnjak, papriku, kurkumu, klinčić, crvena papriku i crni papar.

Isprobajte 3 začina za ravan trbuh!

Slanina

Ako ste jedna od onih osoba koja vjeruje da je sve u životu ukusnije sa slaninom, ovaj recept je za vas. Omotajte piletinu tankim kriškama slanine, pričvrstite čačkalicama i zapecite.

Provansalske trave

Utrljajte cijelu kokoš s maslinovim uljem, češnjakom i ovom tradicionalnom mješavinom začina iz južne Francuske. Mješavina sadrži čubar, ružmarin, mažuran, timijan, lavandu, komorač, kadulju, estragon, a može sadržavati i koricu limuna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti