Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jagodama do zdravlja

Jagodama do zdravlja

Jagodama do zdravlja
  • Objavljeno: Nedjelja, 11.04.2010.
  • Broj pregleda: 4.401
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jagode nisu samo jako dobar izbor hrane, već su također i vrlo zdrave. One ne sadrže puno kalorija, a istovremeno su bogate vitaminima i mineralima. Jagode se mogu koristiti u različitim oblicima kao što su voćne salate, kreme ili kao dio kolača i slastica.

Jagode pomažu u prevenciji raznih opasnih bolesti poput raka i kardiovaskularnih bolesti. One su pune antioksidansa koji pomažu pri neutraliziranju lošeg učinka slobodnih radikala u našem tijelu. Antioksidansi također pomažu pri izgradnji imunološkog sustava i sprječavaju različite bolesti poput prehlade ili gripe.

Isprobajte smoothie od ananasa i jagode protiv nadutosti!

Jagode u sebi sadrže vitamin C, čak više od agruma, kao što je naranča. One u sebi također sadrže i vitamine B2, B5, B6, K, bakar i magnezij. Te tvari pomažu u borbi protiv lošeg kolesterola pa čak i raka. One sadrže malu količinu masti, koja je potrebna organizmu. Naime, jedna šalica jagoda sadrži 0,6mg masti. One istovremeno stimuliraju metabolizam te održavaju hormone aktivnima.

Sve u svemu, jagode su odličan izbor u prehrani jer nisu samo zdrave, već i ukusne.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti